Muž opakovaně najel autem v Izraeli do lidí na zastávce. Čtyři zranil, jednoho těžce

Čtyři lidé byli zraněni, když útočník ve středním Izraeli opakovaně najel automobilem do lidí čekajících na autobusové zastávce. S odvoláním na izraelské úřady o tom v neděli informoval server The Times of Israel. Jeden ze zraněných je podle zdravotníků v kritickém stavu, další má vážná poranění.

Útočníka, kterého policie identifikovala jako Araba z východního Jeruzaléma, na místě činu střelbou „zneškodnily“ bezpečnostní složky, řekl policejní šéf Centrálního distriktu Avi Biton. K útoku došlo na křižovatce v blízkosti vesnice Nir Cvi, která leží asi 15 kilometrů jihovýchodně od centra Tel Avivu. Policie incident označila za teroristický útok.

ČTĚTE DÁLE: Pomáhal jsem odnášet mrtvého. Svědek z mítinku Trumpa popsal, co se dělo během střelby

„Terorista, který jel z východu na západ, přejel na autobusové zastávce několik Izraelců, pokračoval pár stovek metrů, otočil se a na protější zastávce provedl pomocí svého vozu další útok,“ řekl Biton.

Násilných činů v Izraeli prudce přibylo po loňském 7. říjnu, kdy teroristické hnutí Hamás svým bezprecedentním útokem na Izrael rozpoutalo válku v Pásmu Gazy. Palestinští ozbrojenci tehdy v izraelském pohraničí pozabíjeli téměř 1200 lidí a dalších zhruba 250 odvlekli do Gazy jako rukojmí. Izraelská odvetná ofenziva si od té doby mezi Palestinci vyžádala přes 38 500 mrtvých a téměř 89 tisíc zraněných, uvádějí palestinské úřady pod kontrolou Hamásu v bilanci, která nerozlišuje mezi zabitými ozbrojenci a civilisty.

V Izraeli a na Západním břehu Jordánu podle izraelských úřadů zemřelo od loňského 7. října při palestinských teroristických útocích 22 Izraelců včetně členů bezpečnostních složek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Expertka k migraci v Německu. V některých třídách se mluví až osmi jazyky. Školy čelí výzvám

Tagy: