Už jich mám plné zuby a nechci je ani vidět. Novinářka se opřela do Harryho s Meghan

Princ Harry a vévodkyně Meghan

Princ Harry a jeho manželka Meghan se velké lásce u Britů dál netěší. Nedávno oznámili, že se v září chystají opět navštívit Londýn. Místo chvály se na ně ovšem snesla kritika. Do manželského páru se opřela například novinářka Carole Maloneová nebo moderátor Piers Morgan. Maloneová dokonce Sussexům vzkázala, že je v Británii vůbec nechce a ani by jí nevadilo, kdyby se do země už nevraceli.

Princ Harry se do rodné země vrací v posledních měsících čím dál častěji. Naposledy navštívil Londýn v červnu u příležitosti oslav platinového jubilea vlády královny Alžběty II. Do vlasti se zřejmě vrátí opět už v září. Podle novinářky Carole Maloneové už ale o jeho přítomnost v Británii nikdo nestojí.

„Není to náhodou tak, že už jsme se nad touto dvojící přestali rozplývat? Je nám jedno, co dělají nebo kam jdou. Už se na ně ani nezlobíme – jsou jen otravným pupínkem na tváři britského povědomí a bylo by nám jedno, kdyby sem už nikdy nevkročili,“ obořila se na Sessexy ve svém článku pro web Express britská novinářka.

Každým veřejným vystoupením se podle ní totiž snaží akorát upoutat pozornost médií. „Obvykle kradou pozornost nebo očerňují někoho z královské rodiny, kdo si to nezaslouží,“ pokračovala.  „Nicméně teď oznámili svou cestu celý měsíc před příjezdem, což se zdá být trochu zvláštní, vzhledem k tomu, že jde o charitu,“ podotkla Maloneová.

Odporná a toxická média

„Pravděpodobně to udělali proto, aby na sebe upoutali pozornost médií, která, jak sami tvrdí, nenávidí. Takže na jedné straně Harry trvá na tom, že britská média jsou odporná, rasistická a toxická a jeho ženu donutila utéct do USA, a na druhé straně ohlašuje svou cestu do Británie a doufá, že o ní budou všichni informovat. Člověk se musí podivovat nad tím, proč se Harry a Megan neustále vracejí do země, kterou považují za rasistickou žumpu a kde se už necítili dobře,“ rýpla si novinářka.

Maloneová si je jistá tím, že s nápadem oznámit přílet takto s předstihem, přišla Meghan. „Chce, aby lidé viděli, jak dělá charitu. Vzpomínáte, jak jela do texaského Uvalde těsně po masakru? Nechala se vyfotit, jak pokládá kytici bílých růží, aby pak celý svět viděl její smutek. Rodiče mrtvých dětí byli tehdy v šoku a já se jim nedivím. Objevila se na pietním místně v džínách a baseballové kšiltovce a odváděla pozornost od samotné tragédie,“ podotkla.

„Je to žena, která neustále mluví o soucitu, ale ten den ho projevila jen málo. Mohla se soukromě sejít s truchlícími rodiči, ale místo toho svůj zármutek předvedla na veřejnosti,“ dodala Maloneová.

Princ Harry s manželkou Meghan přiletí do Británie nejspíše začátkem září v rámci jejich charitativní iniciativy. Pár, který před dvěma lety natrvalo přesídlil do Kalifornie, navštíví 5. září v Manchesteru summit One Young World. Během zahajovacího ceremoniálu pronese hlavní projev vévodkyně ze Sussexu. Jde o platformu, prostřednictvím které představí desítky mladých lidí z celého světa své myšlenky, jak změnit svět k lepšímu. Poté manželé zamíří do Německa a Londýna, kde se během udílení cen Well Child Awards ujme mikrofonu Harry. O jejich příjezdu informoval web BBC.

Jejich cestu vtipně okomentoval na sociálních sítích také Piers Morgan. „Pro charitu? Zkuste spíš pro Netflix,“ napsal známý moderátor a k příspěvku připojil několik smějících se smajlíků a znaků dolaru. Už dříve se v médiích objevila informace, že královský pár zahájil s touto streamovací platformou spolupráci za několik desítek milionů dolarů.

Tagy: