Vyslyší Ivanka Trumpová matčino přání? Shání byt v Praze, učarovalo jí historické centrum

Ivanka Trumpová se možná bude stěhovat do Prahy.

Zatímco Donald Trump oficiálně oznámil, že se chce znovu ucházet o post hlavy Spojených států, jeho dcera Ivanka se možná po nedávné návštěvě Česka bude stěhovat. Kořeny má po matce ve Zlíně, podle deníku Blesk se ale zajímá o bydlení v Praze, konkrétně v části Staré Město.

Bylo by to splněné přání ve světě dost možná nejznámější české rodačky. Ivana Trumpová, která letos zemřela po nešťastném pádu ze schodů ve svém domě na Manhattanu, měla k Česku po celý život velmi vřelý vztah.

„Ona byla hrdá na to, že byla z Česka. Všude, kam cestovala, se nikdy netajila nebo si nehrála na to, že je z USA, ne, furt z Česka,“ popsal CNN Prima NEWS módní návrhář Osmany Laffita, který ji dobře znal.

Podle deníku Blesk se měla bývalá manželka Donalda Trumpa soustavně snažit o to, aby si její dcera s manželem koupili v Praze byt. Samotná Ivanka má přitom díky častým návštěvám své babičky k matčině rodné zemi také blízko.

„Ona sem cestovala skoro každý rok. Ale dorazila vždy celkem potají. Nikdo o tom nevěděl,“ dodává Laffita. Během těchto cest zamířila Ivanka většinou z Prahy rovnou do Zlína, kde její babička stále bydlí. Při přebírání státního vyznamenání za svou matku na konci října ale strávila několik dní v centru Prahy.

Právě Staré Město Ivanku a jejího manžela učarovalo. Procházky malebnými uličkami udělaly na pár takový dojem, že by přání její zesnulé matky mohlo být nakonec vyslyšeno. Budoucím návštěvám české metropole nahrává i fakt, že Ivanka Trumpová už se nechce aktivně zapojovat do politiky po boku svého otce. Zatímco Donald Trump ohlásil kandidaturu v příštích prezidentských volbách, Ivanka se chystá věnovat více času vlastní rodině.

Tagy: