Už třetí žralok ve Španělsku za poslední týden. Predátor překvapil rybáře kousek od pobřeží

U pobřeží Španělska, oblíbené destinace turistů, byl již potřetí během necelého týdne spatřen žralok. Tentokrát měli obrovské zvíře spatřit rybáři. Predátor moří se jim chytil na vlasec. S největší pravděpodobností to byl žralok šedý, píší zahraniční weby.

Naprosté ohromení se zmocnilo skupiny rybářů, když spatřili, jak se k jejich lodi blíží žralok. Ti pohotoví predátora hned natočili. Rybáři se v tu chvíli nacházeli nedaleko Puerto Pollensa, malého města na severu Mallorky, informuje web Mirror.

Mezi turisty stále rezonuje smrtelný útok žraloka v Egyptě, více v reportáži:

ČTĚTE TAKÉ: Týmy pátrající po ponorce Titan zachytily zvuky. Odborníci varovali před katastrofou už dříve

Žralok se chytil na vlasec, uvádí deník Majorca Daily Bulletin. Rybáři vypnuli motor a snažili se zvířeti pomoct. Pak ho jeden z nich nechal odplout.

Předpokládá se, že to byl žralok šedý, který je pro lidi neškodný. Může být agresivní, pokud je vyprovokován, píše web Express. Tyto žraloky lze spatřit jen ojediněle, vyskytují se v hlubokých vodách.

Zpráva přichází poté, co byl u pláže Costa Blanca jižně od španělského Alicante spatřen další žralok, píše web Marca. Z dramatického okamžiku, kdy se koupající snaží dostat do bezpečí, na sociálních sítích koluje video:

Žralok byl spatřen také v přístavu Ciutadella na španělském ostrově Menorca. Plul mezi loděmi jen pár metrů od pobřeží a místní pořádně vyděsil. Nikomu ale neublížil a po chvíli odplaval. Žralok na Menorce byl podle očitých svědků velmi blízko. Místní proto spekulují, že mohl být zraněný. Když kroužil mezi loděmi, turisté si ho fotografovali.

Takové štěstí ale nedávno neměla zkušená 73letá potápěčka Heidi Ernstová, která po útoku žraloka na Bahamách přišla o nohu. „Všude byla krev. Bála jsem se, že zemřu, a měla jsem silné bolesti,“ vzpomínala v rozhovoru pro web The Gazette.

Tagy: