V Belgorodu útočily ukrajinské drony, zuří Rusové. Město se po explozích ocitlo v plamenech

K výbuchům a rozsáhlým požárům došlo v noci z neděle na pondělí v ruském Belgorodu. Podle dostupných informací tam nejspíš explodovaly dvě rozvodny elektřiny a město muselo bojovat s ohněm. Rusové následně obvinili Ukrajince, že na ně zaútočili drony. Kyjev se k události nevyjádřil.

„V Belgorodu a Belgorodské oblasti došlo k požárům dvou civilních objektů bez obětí na životech. Na místě jsou všechny záchranné složky, oheň se hasí,“ informoval v noci gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. V dalším příspěvku na sociální síti Telegram později hlásil, že během noci byl požár již uhašen.

Na sociálních sítích se okamžitě začala objevovat videa s rozsáhlým nočním požárem.

Některá média v čele s ukrajinskou agenturou Unian psala, že oheň vypukl kvůli explozím dvou rozvoden elektrické energie. Ruskojazyčná mutace BBC informovala o možnosti, že oheň vypukl v tepelné elektrárně.

Čtěte také: Ruský historik: Putinovy řeči o Ukrajině? Stejně šílené, jako kdyby chtěli Britové zpět USA

Rusové tvrdí, že za explozemi stáli Ukrajinci, kteří měli zaútočit drony. Část města měla být po určitou dobu bez elektřiny.

Kyjev se k celému incidentu oficiálně nevyjádřil. Ukrajinská média píší, že Ukrajince z útoku viní pouze ruské zdroje.

Belgorod se nachází na ruské straně pohraničí s Ukrajinou. Kvůli ruské invazi, která začala loni 24. února, jde o velmi exponované místo, jež pociťuje realitu bojů prakticky denně.

Tagy:
válka požár dron oheň Ukrajina bezpilotní letoun požár Kyjev Telegram Belgorod ruská invaze na Ukrajinu UNIAN Vjačeslav Vladimirovič Gladkov