Čapí hnízdo: Náhodná kontrola odhalila zcizené spodní prádlo

Zloděj dámského prádla odhalen. Několik let starou záhadu se podařilo vyřešit zaměstnancům chomutovského zooparku. V okolí lidem mizelo čas od času oblečení. Na svědomí ho měl jeden z tamních čápů, který oblečení v Chomutově kradl a nosil si ho k sobě do hnízda. Sbírku měl opravdu rozsáhlou – čítala téměř šedesát kusů.

Dámské podprsenky, kalhotky, jednodílné plavky, ale i ponožky nebo několik párů rukavic. Přesně takový úlovek objevili v chomutovském zooparku, když se po 11 letech rozhodli prozkoumat místní čapí hnízdo. Že tu najdou takové poklady, nikdo nečekal. „Chtěli jsme zkontrolovat čapí hnízdo, jestli je dobře ukotveno. Náš kolega vyjel plošinou nahoru a když se podíval do hnízda, tak objevil zajímavé předměty. Hrozně nás to pobavilo,“ vypráví ředitelka zooparku Věra Fryčová.

„Samec byl trošku fetišista, protože jsme tam našli kolem 50 až 60 kusů oblečení,“ dodal ornitolog. Podle něj byl sběratelem některý z předchozích samců, který v hnízdě už nežije. Lidským oblečením obdarovával svou samici. „Čápi nejvíce materiálu sbírají na jaře, když si ho partneři nosí jako dárky,“ vysvětlil.

Kromě oblečení se našly i dvě krabice vína

Tento čáp měl evidentně náročnou partnerku, která měla zálibu v lidském oblečení. Během několika let jí ho tak do hnízda nanosil téměř deset kilo. A k tomu přidal ještě dvě krabice vína. Vzhledem k tomu, že každý rok vyvedli z hnízda nová mláďata, měly jeho neobvyklé dárky nejspíš úspěch.

Poté, co zoopark zveřejnil fotografie úlovku na svých facebookových stránkách, přihlásili se prý o oblečení první majitelé. „Ozvaly se dvě dámy, že poznaly svoji čepici a u dalších předmětů byly smajlíky. Jestli to byly tanga, nevím,“ řekl ornitolog s tím, že ženy své věci zpět nechtějí a oblečení se vyhodilo.

Další krádeže už prý ale nehrozí. Nového samce, nebo spíš jeho partnerku, prý lidské oblečení neláká.

Tagy: