Bití, plivání i oběd na záchodě. Dívku šikanovali kvůli vzhledu, teď vyhrála soutěž krásy

Angličanka Jessica Gagenová se stala Miss Anglie. V dětství ji přitom ostatní děti kvůli její barvě vlasů šikanovaly. Spolužáci jí uštědřovali rány pěstí, plivali na ni, házeli po ní věcmi, a dokonce ji i popálili. Šestadvacetiletá modelka bude svou zemi reprezentovat také v mezinárodní soutěži Miss World.

Studentka leteckého inženýrství se královnou krásy stala v pondělí, kdy porazila dalších 30 soutěžících. O korunu se přitom neúspěšně ucházela už v loňském roce, informoval britský web The Mirror. Kvůli dřívější prohře chtěla mladá žena pocházející z města Skelmersdale nacházejícího se blízko Liverpoolu o to více zvítězit. Díky prvnímu místu dle jejího vyjádření může snadněji šířit osvětu.

„To, že jsem byla šikanována, jsem moc nezmiňovala. Chci totiž všechny negativní věci zanechat v minulosti. Vzhledem k tomu, že jsem první ‚misskou‘ Anglie se zrzavými vlasy, cítím, že je potřeba vzdělávat veřejnost o tom, čemu zrzci čelí ve škole. Chtěla jsem také podpořit děti, které se musejí vypořádat se stejnými problémy jako já,“ svěřila se Gagenová.

Obědy jsem jedla na záchodech

„V sedmém ročníku jsem jedla obědy na školních záchodech. Když jsem si párkrát pokusila přisednout k ostatním holkám, tak se zvedly a odešly. To, co jsem prožívala, mě vždy docela rozrušilo. Chci dětem ukázat, že podobné věci nemusí snášet navždy,“ dodala modelka.

Sebevědomí Jessicy Gagenové vzrostlo poté, co se v 18 letech přihlásila do modelingové agentury a dostala se na přehlídková mola po celém světě. Anglii se chystá reprezentovat i na Miss World. „Bylo by určitě dobře, kdyby tuto soutěž vyhrál někdo se zrzavými vlasy. Minulý rok se neúčastnila ani jedna zrzka,“ podotkla studentka. „Pokud bych dokázala vyhrát, mohla bych dodat sílu a odvahu dětem, které jsou šikanovány kvůli svému vzhledu a barvě vlasů,“ dodala.

„Jsem jediná osoba se zrzavými hlasy v rodině. Vždycky jsem chtěla najít někoho, kdo rozumí tomu, čím si šikanované děti prochází,“ uzavřela Gagenová, která v minulosti rovněž vybrala přes šest tisíc liber (asi 168 tisíc korun) na charitu.

Tagy: