Drzý princ George má hlášku, kterou dokáže uzemnit spolužáky. Dobře ví, že bude králem

Princ George a princezna Charlotte na pohřbu královny

Od narození ho sleduje celý svět, a tak není překvapením, že si nejstarší syn prince Williama a Catherine, princezny z Walesu, moc dobře uvědomuje, kým je a zejména, kdo jsou jeho příbuzní. O tom podle Katie Nichollové, autorky nové publikace o královské rodině, vypovídá i fráze, kterou se prince George snaží budit respekt u svých spolužáků.

Už v devíti letech si je princ George moc dobře vědom svých budoucích královských povinností, přesto si zachovává dětské rošťáctví. Spisovatelka Katie Nichollová ve své nové knize The New Royals (Noví členové královské rodiny) přiblížila, jak si v pořadí druhý nástupce na britský trůn dokáže zjednat ve škole respekt, uvádí Daily Mail.

Tvrdí, že se princátko ohání svým otcem. „George chápe, že jednou bude králem. Už jako malý chlapec se ve škole přetahoval s kamarády a překonával své vrstevníky hláškou: ‚Můj táta bude král, tak si dávejte pozor,‘“ uvádí autorka.

Princ William, prvorozený syn krále Karla III., se po smrti královny Alžběty II. stal v pořadí prvním následníkem trůnu. Své budoucí povinnosti si je William vědom, stejně jako toho, že by po něm měl na trůn usednout právě George. Stejně jako jeho sourozence – sedmiletou princeznu Charlotte a čtyřletého prince Louise – proto s princeznou Catherine vychovávají k úctě monarchii a smyslu pro povinnost.

Kdy princ zjistil, že se stane králem?

„Vychovávají své děti, zejména prince George, s vědomím toho, kdo jsou a jakou roli zdědí. Přesto je nechtějí zatěžovat přílišným pocitem povinnosti,“ uvádí Nichollová. Poprvé se měl o svém osudu princ dozvědět v sedmi letech. „Předtím se této diskusi vyhýbali, aby Georgeovi dopřáli normální rodinnou výchovu,“ uvedl další autor knihy o královské rodině Robert Lacey.

Zda se o svých budoucích povinnostech a o tom, co vše konkrétně zahrnují, princ George dozvěděl opravdu před dvěma lety, je stále předmětem diskusí. Pokud je však informace pravdivá, tak princ ještě v prosince 2019 netušil, že je budoucím králem. Přitom právě v této době pózoval na fotografii, jíž se přezdívá snímek „čtyř monarchů“. Zachycen byl totiž ve společnosti královny Alžběty II., otce prince Williama a svého dědečka – současného krále Karla III.

Tagy:
kniha rodina škola Alžběta II. Wales výchova královna Alžběta II. princ Louis princ George Princezna Charlotte královská rodina děti Daily Mail spolužáci následník trůnu Robert Lacey Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge