Záchranné složky evakuovaly z nemocnice v Kralupech 54 pacientů. Nahlášenou bombu nenalezly

Kralupské nemocnici hrozil anonym bombou.

Evakuace nemocnice v Kralupech nad Vltavou

Z nemocnice v Kralupech nad Vltavou muselo být v pátek večer evakuováno celkem 54 osob. Informovali o tom hasiči ze Středočeského kraje. Důvodem bylo dle prohlášení města na sociálních sítích anonymní ohlášení bomby v prostorách zdravotnického zařízení. Hasiči později konstatovali, že prohlídka areálu byla negativní.

Na zásahu se podílelo 15 jednotek hasičů. Kolem 22:30 hodin byl zásah ukončen a všichni se rozjeli zpět na své základny.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, Mostní ulice byla uzavřena, informovalo na sociální síti X město Kralupy nad Vltavou.

ČTĚTE TAKÉ: Důchodce vystěhujeme, jejich domy a byty dáme rodinám. Zelení mají plán na krizi v Německu

Zařízení prohlédli policisté se psy, kteří jsou na vyhledávání výbušných systémů vycvičeni. Pacienti na lůžkách evakuováni nebyli. Médiím to řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Kralupská nemocnice má podle svého webu mimo jiné 132 lůžek pro dlouhodobě nemocné.

Další informace o průběhu zásahu připojila Záchranná služba ASČR. „RV a RZP z Kralup nad Vltavou a na vyžádání dvě RZP sekundárních převozů ASČR Praha-západ vyjíždějí k mimořádné události. V nemocnici v Kralupech nad Vltavou dochází k evakuaci osob,“ uvedli záchranáři během zásahu.

Uživatelé sociální sítě X anonymní hlášení výbušniny odsoudili. „Tak tohle je neskutečná prasárna,“ píše jeden z diskutujících. Další je toho názoru, že by měl dotyčný celý výjezd zaplatit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý případ v Humenném. Synové žili se zabalenou mrtvolou svého otce, byl jako mumie

Tagy:
nemocnice Praha Kralupy nad Vltavou Záchranná služba Asociace samaritánů České republiky