Rotvajleři znovu řádí v Obrnicích. Zaútočili na muže, před rokem napadli malou holčičku

Rotvajler (ilustrační foto)

V Obrnicích opět řádí rotvajleři

V Obrnicích na Mostecku znovu řádí rotvajleři, kteří tam minulý rok na jaře pokousali pětiletou holčičku. Tentokrát měli psi zaútočit na muže, který šel po silnici, a ošklivě ho pokousat.

Bylo deset hodin večer, když po silnici mezi Obrnicemi a Chánovem projíždělo auto. Najednou řidič ve tmě uviděl obrázek, který bude mít nejspíš dlouho před očima. Situaci natočila palubní kamera, kterou měl zapnutou v autě. Na zemi leží muž, do kterého koušou rozzuření rotvajleři.

„Jeden ho kousal do nohou, druhý do ruky. Muž byl poté v agónii, křičel bolestí. Bylo to hrozné. Chtěli jsme mu jít pomoct, ale psi by se vrhli i po nás,“ řekl Krimi Zprávám svědek. Muž proto na nic nečekal a zavolal strážníky. Ti pak společně se státní policií psy od pokousaného muže odehnali. Rozzuření rotvajleři se ale prý své oběti dlouho nechtěli vzdát.

Nechtěli se pustit

„Policisté toho muže tahali, jenže psi stále útočili. Nechtěli se toho člověka vůbec pustit. Slyšel jsem, že ten muž šel normálně po ulici a psi, kteří utekli, ho náhodně napadli,“ pokračoval svědek. Muž měl nakonec skončil v nemocnici. Podobně dopadla i pětiletá holčička, na kterou před rokem zaútočili ti samí psi.

Takhle tehdy útok popisovala její teta: „Táhl ji za nohu. Můj tatínek, který to viděl, měl hned v ruce kleště. Psa praštil, ale vůbec to nepomohlo. Musel ho praštit hodně silně, aby ji pustil,“ vyprávěla. To, že psi na člověka zaútočili už několikrát, potvrdila i městská policie. „Tito psi jsou problémoví, řešili jsme je v několika případech,“ potvrdil ředitel městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Redakce Krimi Zpráv v neděli kontaktovala majitelů psů. Ten ale řekl, že psi nejsou jeho. „Už dávno jsme je prodali,“ tvrdil. Na dotaz, zda neví, kde se psi nacházejí, odpověděl, že netuší, a položil telefon. Jestli jsou psi stále v původním objektu, nevědí s jistotou ani sousedé.

„Myslím, že je mají zavřené v kleci,“ uvedl oslovený místní občan. Případem se už každopádně znovu zabývá policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedl mluvčí policie Václav Krieger. Případ pokousané holčičky z minulého roku už policisté uzavřeli a předali státnímu zástupci. Pokud původního majitele obžaluje, skončí případ u soudu.

Tagy: