V opuštěné budově plné odpadků přespávala rodina s dětmi. Úřady jim dívky zřejmě odeberou

Rodina s dětmi bydlela v budově plné odpadků.

Děti v odpadcích

Žalostné hygienické podmínky, haldy odpadu a stále chladnější noci. V opuštěné budově v Bratislavě našla městská policie přebývat rodinu s dvěma malými dětmi. Ty teď rodičům slovenské úřady nejspíš odeberou.

Všechno začalo běžnou kontrolou bratislavských strážníků zaměřenou na opuštěné objekty. Jedním z nich byla patrová budova pod hlavním nádražím. „Při této kontrole jsme spolupracovali i s Úřadem sociálních věcí a rodiny. Na Žabotově ulici v opuštěné budově jsme našli při kontrole jednu rodinu se dvěma dětmi,“ uvedl mluvčí Městské policie Bratislava Peter Borko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Synovec se měl pohádat se strýcem a pak ho zabít nožem. Vražedné řádění nepřežil ani pes

Na místě přebývala žena se svým partnerem. S nimi byly dvě malé holčičky. Jedna z nich byla podle informací TV JOJ zhruba rok stará. Rodina přespávala v nejvyšším poschodí budovy. Sociální pracovnice, ale i lidé žijící v okolí železniční stanice, už je dobře znali. „Přímo pod střechou v těchto prostorech podle známek, jako jsou matrace a podobně, přebývalo více lidí, nejen tato rodina. Při kontrole jsme ale našli jen ji,“ sdělil Borko.

Podle zjištění TV JOJ se o děti starala jejich babička. Matka dvou malých dívek měla mít už v minulosti problémy se sociálkou. Tentokrát jí děti úředníci odebrali. Ty by teď nejspíš mohly skončit výhradně v péči své babičky. „Příslušný orgán provedl a provádí opatření sociálně-právní ochrany dětí a sociální kurately v zájmu nezletilých dětí a podal návrh na vydání neodkladného opatření k soudu,“ uvedla mluvčí Úřadu práce a sociálních věcí a rodiny Barbara Túrosová.

Bratislavané žijící nedaleko nádraží potkávají ženu pravidelně. I se svým partnerem se zdržují hlavně v okolí stanice a chátrající budovy. Strážníci tam nebyli poprvé. „Zasahovali jsme tu například při požáru, kdy jsme pomáhali lidem utéct z těchto prostorů a často se tu střetáváme s lidmi, kteří neoprávněně užívají tyto nebytové prostory,“ řekl Borko.

Tagy:
rodina odpad Bratislava Úřad práce České republiky TV JOJ