Přinášela lidem do života radost. Mladá maminka dvou synů Jana podlehla rakovině

Život Jany Zakopalové skončil předčasně. V osmatřiceti letech prohrála boj s agresivní formou rakoviny jater. Zanechala po sobě manžela a dvě malé děti. Rodina teď prosí prostřednictvím veřejné sbírky o pomoc.

Lékaři Janě Zakopalové rakovinu diagnostikovali letos v březnu. Její původní doktor jí na dlouhodobé bolesti a zažívací potíže naordinoval pouze běžné léky.

Detailní vyšetření provedla až nová lékařka, píše na webu dobročinné organizace Donio, která pro rodinu Zakopalových vyhlásila finanční sbírku, manžel Libor.

Kromě špatných onkologických výsledků si matka tříapůlletého Matýska a dvouletého Danečka vyslechla i prognózu nepříliš vysoké šance na vyléčení. Její diagnóza byla zákeřná rakovina jater, přičemž příčinu lékaři nemohli najít.

„Léčba probíhala s komplikacemi a po třech měsících jsme od doktorů uslyšeli verdikt: ,Nic, co jsme mohli zkusit, nezabralo a rakovina se navíc rozšířila i do dalších orgánů. Nemůžeme nabídnout žádnou léčbu. Využijte zbývající čas raději doma s rodinou‘,” popsal muž zesnulé Jany.

Skromná a inspirující žena

Jana zemřela o tři týdny později. Své poslední chvíle strávila s rodinou, stihla také oslavit druhé narozeniny svého mladšího syna. Rodině na ni však zbydou už jen vzpomínky.

„Byla to skromná, laskavá, jemná a křehká, pečlivá, milující a inspirující žena s velmi bohatým vnitřním životem. Každý den si na její úsměv vzpomene někdo z mnoha lidí, kterým přinesla do života radost,“ napsal manžel Libor.

Rodina nyní shání pomoc, a to především finanční. Otec malých chlapců chce peníze ze sbírky využít především na běžný chod domácnosti a péči o děti. Potřebuje zaplatit jídlo, oblečení, hlídání a do budoucna také kroužky, školní potřeby a výlety.

Dobročinné organizaci Donio se pro rodinu Zakopalových podařilo vybrat již téměř 490 tisíc korun. Pokud chcete přispět libovolnou částkou i vy, můžete tak učinit na jejich webu.

Tagy: