V Přerově zavraždil jednačtyřicetiletý muž svého známého, policie ho zadržela

Pozadí – policejní páska

V Přerově v noci na sobotu podle policie jednačtyřicetiletý muž zavraždil svého osmatřicetiletého známého. Kriminalisté muže podezřelého z útoku zadrželi, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Vražda se stala na ulici, policie zatím bližší informace k činu nesdělila. Uvedla pouze, že se oba muži znali.

Vražda se podle informací ČTK stala před 23:00, podle očitých svědků policejní vozy v té době mířily na okraj města směrem na Želatovice. Zda podezřelý muž použil při útoku zbraň, zatím nechtěla policie upřesnit. Uvedla, že bližší informace k případu podá na začátku příštího týdne. Muž byl zadržen krátce po útoku, doplnil policejní mluvčí. Muže policie dosud neobvinila, dá se předpokládat, že padne návrh na vazbu.

V Olomouckém kraji naposledy obvinili policisté z vraždy či pokusu o ni na začátku června osmdesátiletého muže, který v polovině května zřejmě kvůli rodinným neshodám založil pomocí benzinu požár rodinného domu v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. V hořící budově nechal napospas osudu šestadvacetiletého vnuka. Mladíka z hořícího domu zachránili kominíci.

Loni vyšetřovali kriminalisté čtyři pokusy o vraždu a dvě vraždy, všechny se podařilo objasnit.

Tagy: