Počasí bude chladné a deštivé. Česko zasáhnou silné bouřky, vyskytnou se i přízemní mrazíky

Déšť

Počasí 20.9.2022 (7:08)

Následující dny se ponesou v duchu chladnějšího počasí s častými přeháňkami. V úterý se mohou vyskytnout i bouřky. Teploty by měly dosahovat maximálně 15 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území budou převládat přeháňky, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Později by měly srážky ustávat a oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČMHÚ pohybovat mezi 10 až 14 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 6 °C. Mírný severozápadní až západní vítr bude večer slábnout.

Večer by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty dosáhnou 3 °C. Na západě a jihozápadě Čech místy až 1 °C a místy se objeví přízemní mrazíky.

Ve středu pak bude většinou oblačno, ojediněle přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku během dne přechodně až zataženo a místy přeháňky. Večer srážky ustanou, vyjma východu a severovýchodu území. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí 11 až 15 °C. Mírný severní vítr večer zeslábne.

Tagy: