V Tuklatech sní o multifunkčním hřišti, schází jim půl milionu. O pomoc prosí veřejnost

Už na konci října by v Tuklatech nedaleko Kolína mohlo vzniknout multisportovní hřiště. Vedení obce se podařilo vyčlenit z rozpočtu dva miliony korun, více než milion korun získalo od sponzorů. K realizaci projektu však schází půl milionu korun. S žádostí o pomoc se proto obrací na veřejnost prostřednictvím sbírky na platformě Donio.

Hřiště by mělo být vybudováno na okraji obce Tuklaty, v bezprostřední blízkosti současného fotbalového hřiště. Cílem je rozšířit sportovní infrastrukturu a umožnit provozovat sporty, které si obyvatelé zatím nemohli v plné míře zahrát nebo si je vyzkoušet.

ČTĚTE TAKÉ: Na péči o autistického syna zůstala Pavlína sama. Úlevu přináší jízda na kole, vznikla sbírka

„Velmi rádi bychom celý projekt zrealizovali nejpozději do konce října 2024 tak, aby na něm mohla začít již letošní zimní sezona,“ uvádí obec ve sbírce na platformě Donio.

K dispozici bude všem

Rozměry multifunkčního hřiště budou zhruba 43×21 metrů, svojí rozlohou tak umožní provozovat rozmanitou škálu sportovních disciplín. „Kromě branek na fotbal bude disponovat i dvěma koši na basketbal a odnímatelnými sloupky na natažení sítě pro tenis, nohejbal či volejbal. Podle zájmu se bude moci případně doplnit o branky na florbal či o jakékoliv další vybavení, pokud bude o daný sport zájem,“ přibližuje vedení obce.

Povrch hřiště je zvolen univerzálně, aby umožnil provozovat co nejširší škálu sportů. Jde o takzvané monofilní kroucené umělé vlákno s minimální výškou 20 milimetrů. Barva povrchu bude zelená s vymezenými čarami v různých kontrastních barvách.

„Tímto hřištěm se snažíme nabídnout širokou škálu využití pro všechny sportovce od jednotlivců, žáků až po organizované skupiny. Hřiště bude k dispozici všem dětem a občanům z Tuklat, Tlustovous a blízkého okolí pro rekreační sportování téměř po celý rok. Taktéž žákům základní a mateřské školy ať už k samotné výuce tělocviku, volnočasovému využití školní družiny nebo venkovnímu programu,“ pokračuje vedení.

Zároveň by se díky hřišti rozšířil potenciál sportovně orientovaných kroužků a sportovních oddílů, které budou moci díky novému zázemí vznikat. „Nabídnou tak nám dospělým i našim dětem další možnosti, jak bez nutnosti dojíždění provozovat oblíbené sporty,“ uvádí obec.

Schází půl milionu korun

V neposlední řadě bude multifunkční hřiště sloužit fotbalovému klubu Čechie Tuklaty, a to zejména k zimní a jarní přípravě. „Dojde tak ke snížení finančních nákladů klubu, neboť již nebude nutné využívat drahých pronájmů hřišť s umělým povrchem v blízkém i vzdálenějším okolí,“ pokračuje vedení s tím, že multifunkční prostor bude k dispozici i ostatním sdružením a spolkům obcí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policejní zásah proti fotbalovým fanouškům? Fatální selhání pořadatelů, kritizuje Rakušan

Celkové náklady na realizaci byly vyčísleny na 3,7 milionu korun včetně DPH.

„Neboť si je obec Tuklaty vědoma potřeby tohoto sportoviště, vyčlenila ze svého obecního rozpočtu částku dva miliony korun. Obci Tuklaty se taktéž podařilo sehnat sponzorské dary ve výši 1,2 milionu korun. Zbývající prostředky – půl milionu korun – jsou předmětem sbírky,“ vysvětluje vedení, proč sbírka na platformě Donio vznikla.

„Pokud se podaří vybrat více finančních prostředků anebo bude samotná realizace multifunkčního hřiště levnější, než je předpoklad, budou zbylé prostředky využity na budování či rekonstrukci dalších sportovišť v obci, například lezecké stěny, nohejbalového hřiště a podobně,“ doplňuje.

Obec Tuklaty se nachází ve Středočeském kraji v okrese Kolín. Obec má přes tisíc obyvatel. Ke sportovnímu vyžití slouží fotbalové hřiště a antukové nohejbalové hřiště. Další místa k provozování sportovních aktivit se snaží obec vybudovat.

Pokud i vy chcete pomoci s realizací projektu, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio.

Tagy: