Zázrak v porodnici, pak tvrdá rána. Těhotná maminka bojuje o dva životy, opět má leukémii

Poté, co v 16 letech porazila Aryanna Brewerová z Las Vegas v USA akutní lymfoblastickou leukémii, jí lékaři sdělili, že nebude moci mít děti. Navzdory všem předpokladům je dnes hrdou matkou tří dětí ve věku 18 měsíců, čtyř a šesti let. Rodina by se navíc měla brzy rozrůst, Aryanna je ve 24. týdnu těhotenství. Radost z dalšího miminka však v polovině listopadu zastínila zdrcující zpráva: dnes 26letá ženě byla znovu diagnostikována leukémie. Nyní bojuje o dva životy, svůj a svého nenarozeného dítěte.

Poprvé boj Brewerové s akutní lymfoblastickou leukémií trval dva a půl roku. Nedlouho poté, co si v 16 letech od lékařů vyslechla radostnou zprávu, že je zákeřná nemoc pryč, přišla rána: její šance na to mít děti byla doktory označena za naprosto mizivou. Přesto se dnes Brewerová těší ze tří potomků a dalšího na cestě.

ČTĚTE TAKÉ: Krutá diagnóza po svatbě: Těhotné Victorii řekli, že má HIV. Bylo to jako rozsudek smrti, líčí

17. listopadu ji však začaly trápit zdravotní komplikace jako dušnost, únava a další. Zprvu vše přisuzovala těhotenství, výsledky testů však odhalily něco jiného. „Dozvěděla jsem se, že trpím anémií, což je velké znamení, že se mi vrátila leukémie,“ líčila v rozhovoru pro Fox 5. „Když mi udělali biopsii kostní dřeně, zjistili, že je z 90 procent napadena rakovinou,“ vysvětlila.

Musím rakovinu porazit. Mé děti mě potřebují

Brewerová nyní akutně potřebuje podstoupit alogenní transplantaci kmenových buněk, v Las Vegas však tato procedura není dostupná. V zoufalé snaze se proto trojnásobná matka obrátila na zdravotnická zařízení v Utahu a Arizoně, místo se jí však nepodařilo zajistit.

„Musím rakovinu porazit. Mám tři děti, které mě potřebují,“ zdůrazňovala v rozhovoru. Čtvrté miminko je navíc na cestě. Nakonec se jí podařilo zajistit místo v UCLS v Kalifornii, kde bude měsíc podstupovat chemoterapii. Pokud se Brewerová podaří dosáhnout remise, čeká ji následně 28 dní imunoterapie, uvádí web Daily Mail.

„Další na řadě je předčasný porod císařským řezem, rekonvalescence, a nakonec transplantace kostní dřeně,“ líčila. Ačkoliv se může zdát, že Brewerová ví, co jí v léčbě bude čekat, není tomu tak. Nyní totiž musí myslet i na své nenarozené dítě. „Každý den budeme sledovat jeho srdeční tep a lékaři budou kontrolovat, jak roste. Pokud existuje šance podstoupit léčbu a neublížit miminku, tak to chci zkusit,“ sdělila.

Brewerovou nyní čeká jedna z nejtěžších výzev – najít vhodného dárce kostní dřeně. Proto poprosila svou rodinu, přátele i širokou veřejnost, aby zvážili dárcovství. „Pokud se můžete přihlásit jako dárce kostní dřeně, udělejte to. Není snadné najít dokonalou shodu a Ary ji bude potřebovat, aby přežila,“ žádají nejbližší na stránce GoFundMe, kde pro rodinu Brewerové zřídili sbírku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vyskákejte pomoc nemocné Nikolce, Aničce a Šimonkovi. Pohybem jim zajistíte lepší život

„Během doby, kdy se bude Ary léčit, bude její manžel jediným živitelem rodiny. Čeká ho neustálé cestování mezi Kalifornií, kde bude jeho žena, a Las Vegas, kde budou jejich děti. Žádáme vás, abyste jim skrze příspěvky pomohli uhradit náklady na cestování a běžné výdaje v této těžké době. Ary neví, jaká budoucnost jí a její nenarozené dítě čeká,“ vzkázali.

Zdůraznili, že Brewerová je úžasná žena, matka, manželka, sestra a přítelkyně, která si bitvu, kterou nyní musí vést, nezasloužila.

Tagy: