Zrůdo špinavá, ve Valdicích chcípneš: Pozůstalí si to u soudu vyřizovali s obžalovaným z vraždy

Pozůstalí po oběti přišli k soudu ve velkém počtu.

Emoce u soudu v Ústí: Abys trpěl s celou rodinou, křičeli pozůstalí na vraha

U Krajského soudu v Ústí nad Labem pokračoval minulý týden soud s Marcelem S., který vloni v prosinci na ulici v Krásné Lípě na Děčínsku ubodal svého kamaráda Milana. Obžalovaný popsal detaily útoku a vůbec poprvé se omluvil pozůstalým. Ti nehledě na to na obžalovaného verbálně útočili.

K soudu dorazili pozůstalí zavražděného Milana v tričkách s jeho fotografií. Když vězeňská eskorta obžalovaného Marcela S. přiváděla, nepokoušeli se skrývat svou nenávist.

ČTĚTE DÁLE: Žena zavřela svého přítele do kufru a nechala ho udusit. Hráli jsme na schovku, tvrdila u soudu

„Abys trpěl s celou rodinou, ty zrůdo špinavá!“ vykřikovali výhrůžně. „Ty chcípneš první den ve Valdicích a na Mírově,“ prorokovala jedna z žen u soudu směrem k Marcelovi S.

U soudu obžalovaný detailně popisoval průběh hrůzného činu. Osudnému konfliktu předcházela hádka. „Šel jsem do své ložnice, tam jsem vzal nůž, který jsem měl schovaný,“ uvedl. „Chtěl jsem se bránit,“ pokračoval muž. „Bodnul jsem ho do tváře. Potom, jak byl na zemi, tak jsem mu dvakrát šlápl na hlavu,“ přiblížil Marcel S.

Obžalovaný muž se pohádal se svým kamarádem v bytovém domě v Krásné Lípě na Děčínsku vloni 3. prosince asi v půl sedmé ráno. Když muž odešel ven, Marcel S. se za ním vydal a na náměstí svého druha připravil o život.

Vraždu zaznamenaly bezpečnostní kamery. Pachatel měl v úmyslu po činu uprchnout do Albánie. Dokonce si už pořídil letenky.

Marcel S. je obžalovaný také kvůli držení ilegálních steroidů, které rovněž užíval. Soud zvažuje zpřísnit právní kvalifikaci z vraždy na vraždu s rozmyslem. V takovém případě by Marcel S. mohl skončit za mřížemi až na 20 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž v Rakousku zastřelil dva lidi a je na útěku. Zamířit může do Česka, policie posílila hlídky

Tagy: