
Mladík podezřelý z plánování vražd v Plzni měl na seznamu tisíce jmen. Do vězení zřejmě nepůjde
Nejste milovníky masa, ale láká vás ochutnat něco z KFC? Oblíbený řetězec rychlého občerstvení se chce dostat i do jiného spektra zákazníků, a zahrne tak do své nabídky alternativu smažených kuřecích nugetek na rostlinné bázi. Jenže zatím jen v USA, navíc dočasně.
Rostlinné verze masných výrobků od kultovní holandské značky The Vegetarian Butcher jsou konečně k dostání i v České republice.
Vegetariánská a pescateriánská strava údajně významně snižují riziko středně těžkého a těžkého průběhu onemocnění COVID-19. U vegetariánské stravy se má jednat až o 73 procent, u pescateriánské (vegetariánská strava doplněná rybami a mořskými plody) o 59 procent nižší riziko oproti lidem, kteří jedí maso. Informoval o tom web Daily Mail.
Vegani a vegetariáni jsou náchylnější k lámání kostí než ti, kteří jedí maso, ukazuje studie zveřejněná v časopise BMC Medicine. Veganům častěji hrozí zlomeniny nohou, obratlů a v oblasti boků, vegetariánům a pescetariánům zlomeniny kyčlí.
Oxfordský profesor Charles Spence pomohl vyvinout náplast naplněnou vůní slaniny na podobném principu, jako je ta nikotinová, která pomáhá kuřákům s ukončením jejich zlozvyku. Nová náplast má lidem pomoci jíst méně masa, informoval server The Telegraph.
Vědci z Oxfordské univerzity zjistili, že vegetariáni a vegani mají o dvacet procent vyšší riziko mozkové mrtvice než ti, kteří jedí maso. Akademici, kteří sledovali téměř 50 tisíc lidí po dobu osmnácti let, věří, že další riziko může přinést nedostatek vitamínů pocházejících z masa. O studii informoval server Daily Mail.