Velký návrat Eriksena i drsné bitky fanoušků. Fotbalové EURO je v plném proudu

Velký návrat Christiana Eriksena. V 17. minutě dostal Dány do vedení.

Fotbalové mistrovství Evropy jede naplno

Fotbalové mistrovství Evropy jede naplno. Hamburkem se během neděle valila oranžová řeka. Fanoušci Anglie a Srbska dostáli své špatné pověsti a pustili se do sebe. Skvělý návrat na EURO prožil Dán Christian Eriksen.

Fanoušci Nizozemska zaplavili Hamburk a v ulicích se parádně bavili. Jenže na stadionu je legrace přešla. S Polskem prohrávali, ale Cody Gakpo a Wout Weghorst skóre otočili. Druhý jmenovaný navíc ráno řekl přítelkyni, že duel rozhodne. A po dvou minutách na hřišti to udělal. Nizozemci vyhráli 2:1.

ČTĚTE TAKÉ: „Ekologičtí“ Češi ohromili fotbalové EURO. Němci si všimli cesty nároďáku z nádraží

Také v ulicích Gelsenkirchenu bylo hodně rušno, jenže z jiného důvodu. Angličtí a srbští fanoušci dostáli své špatné pověsti a vzduchem létaly i židle. Na hřišti už to taková řežba nebyla. Angličané zvítězili gólem Judea Bellinghama 1:0.

Eriksenův comeback

Příběh dne se ale odehrál ve Stuttgartu. Dánsko se utkalo se Slovinskem a při pohledu na jednoho hráče všem vyvstaly vzpomínky na předchozí šampionát. Tehdy, také při úvodním utkání Seveřanů na turnaji, zkolaboval na hřišti Christian Eriksen. Vše ale dobře dopadlo a 32letý záložník hraje s defibrilátorem.

A 1 100 dní po kolapsu se na EURO vrátil úspěšně. V 17. minutě dostal svůj tým do vedení. „Je pro tým velmi důležitý, vždycky byl. Přináší do týmu klid a všichni s ním hrajeme rádi. Dnes ukázal svou kvalitu,“ řekl novinářům reprezentant Dánska Andreas Christensen. „Je výjimečné, že s ním vůbec můžeme znovu hrát. Jsem za něj šťastný. Nejen dnes, ale obecně, že s námi může být a vytvořit si nezapomenutelné vzpomínky,“ přidal Yussuf Poulsen.

Eriksen ale po utkání smutnil, protože Dánové uhráli se Slovinskem jen remízu 1:1. „Na začátek jsme doufali ve tři body a samozřejmě je to teď trochu neúspěch, ale ne úplně. Víme, že v dalších zápasech máme šanci na výhru a tím i šanci postoupit,“ uvedl Eriksen.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Možná Pereiru umlátili prachama, vtipkuje Procházka před bitvou o titul UFC v Las Vegas

Tagy:
Polsko Hamburk Nizozemsko FC Schalke 04 Slovinsko Dánsko fotbal sport Christian Eriksen Yussuf Poulsen Mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2024 Andreas Christensen