Bizarní pěstní souboj. Rozzlobený prezident Venezuely vyzval „zoufalce“ Muska, ten souhlasil

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyzval miliardáře a zakladatele společnosti SpaceX Elona Muska na souboj. Zároveň ho označil za nového úhlavního nepřítele jeho země, informoval web The Sun. Musk výzvu přijal. Jestli a kdy na souboj dojde, není jasné.

Bizarní výzvu Maduro učinil během tiskové konference vysílané celostátní televizí poté, co ho Musk na sociální síti X obvinil z masového volebního podvodu, informoval web The Sun. Jednašedesátiletý Maduro v sobotu zvítězil v prezidentských volbách. Podle venezuelské Národní volební rady získal 51 % hlasů. Výsledek je však zpochybňován opozicí i v zahraničí a v zemi se demonstruje. Od doby, kdy se před 11 lety ujal moci, zaznamenala Venezuela propad ekonomiky o 80 procent a prudce roste chudoba.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harrisová i Trump mají podporu celebrit. Komu fandí De Niro či Musk a kdo získá Taylor Swift?

„Maduro, odejdi! Venezuelané se rozhodli ukončit komunistickou diktaturu Nicoláse Madura,“ citoval generálního ředitele společnosti Tesla web New York Post.

Jeho vyjádření okamžitě upoutalo politikovu pozornost. Muska označil za hrozbu pro zemi a poté ho vyzval k souboji. „Sociální média vytvářejí virtuální realitu, a kdo ovládá virtuální realitu? Náš nový úhlavní nepřítel, slavný Elon Musk. Je zoufalý. Chce přijít se svými raketami a armádou a vtrhnout do Venezuely. Elone Musku, díky bohu, že ses ukázal, protože jsme věděli, že za vším stojíš ty se svými penězi, se svými satelity. Máš v úmyslu ovládnout svět. Elone Musku, kdo si se mnou zahrává, neuspěje. Kdo si zahrává s Venezuelou, selže. Chceš se hádat? Jsem připraven, nebojím se tě, pojďme bojovat. Kdekoli budeš chtít,“ uvedl venezuelský prezident. „Přijímám,“ reagoval Musk.

Venezuelský prezident není jedinou osobou, se kterou je Musk ochoten poměřit síly. Zakladatel společnosti SpaceX poskytl aktuální informace také o údajně plánovaném střetnutí s generálním ředitelem Facebooku Markem Zuckerbergem. „Budu se s ním prát kdykoli, kdekoli a podle jakýchkoli pravidel,“ odpověděl Musk při odchodu z Kongresu poté, co sledoval projev izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Spor mezi oběma začal loni, kdy Musk napsal: „Jsem pro zápas v kleci, pokud on ano.“ Zuckerberg později sdílel snímek obrazovky na Instagramu se svou odpovědí ve znění: „Pošli mi místo.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: 11 mrtvých a desítky raněných. Protesty ve Venezuele po prezidentských volbách mají první oběti

Tagy: