Vévodkyně Kate dováděla na rugby. Předvedla svůj talent a nahradila prince Harryho

Vévodkyně Kate je proslulým sportovním fanouškem. Teď navíc ukázala, že kromě fandění má i sportovní nadání. Ve středu se zúčastnila tréninku na stadionu Twickenham v Londýně, čímž zpečetila svou novou funkci. Po princi Harrym totiž převzala roli patronky dvou sportovních organizací Rugby Football Union a Rugby Football League.

Vévodkyně z Cambridge si středeční trénink náramně užívala. Spolu s profesionálními hráči pobíhala po hřišti, rozdávala úsměvy a ukázala i své dovednosti při rozehrávce.

Její zápal ocenil jak hlavní trenér Anglie Eddie Jones, tak i výkonný ředitel ragbyové ligy Ralph Rimmer. Deníku The Sun řekl, že je mu velkou ctí a zároveň ho těší, že může jako patronku přivítat právě Kate. „Kate je ze své role nadšená. Jmenování vévodkyně z Cambridge královskou patronkou Rugby Football League je pro nás neskutečnou poctou,“ řekl Rimmer.

Její jmenování potvrdil také Kensigntonský palác a zároveň uvedl, že tato role úzce souvisí s „její dlouholetou vášní pro sport“. Kate se stala patronkou hned dvou organizací, svazů Rugby Football League a Rugby Football Union. „Jsem nadšená, že jsem se mohla stát patronkou dvou fantastických organizací, které jsou odhodlány využít sílu, kterou může mít sport při sbližování komunit, a pomoci jednotlivcům v jejich rozvoji. Těším se na spolupráci s nimi na všech úrovních,“ řekla Kate.

Do roku 2010 byla patronkou Rugby Football Union královna Alžběta II. V roce 2016 tuto funkci předala svému vnukovi princi Harrymu. Vévoda ze Sussexu byl patronem této organizace až do loňského roku, kdy byl nucen z této role odstoupit. Důvodem bylo jeho rozhodnutí vzdát se královských povinností a odstěhovat se s manželkou Meghan do Spojených států. Poté byl patronát předán zpět do rukou britské panovnice.

Jak podotýká deník The Sun, až doposud žádný člen královské rodiny nedostal žádný z patronátů, které dřív patřily Harrymu a Meghan. Královna tak možná přerozdělí i další „spící role“ vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Tagy: