Já, já, já. Meghan to schytala za svůj projev, Harry se v sedačce krčil a vzdychal

V pondělí večer odstartoval v Manchesteru summit One Young World. S projevem na něm vystoupila i vévodkyně ze Sussexu. Podle expertů se ale Meghan během vystoupení soustředila hlavně sama na sebe, píše britský web Daily Mail.

Vévodkyně ze Sussexu na britské půdě oficiálně vystoupila poprvé od roku 2020. Tehdy se s manželem Harrym vzdali královských rolí a odstěhovali se do Spojených států. Mladé lídry nyní vévodkyně Meghan chválila za to, že „napomáhají pozitivním a potřebným změnám ve světě“.

Její projev byl ale jinak poněkud sebestředný. Během sedmiminutové řeči se o sobě Meghan zmínila celkem 54krát. „Projev byl jen ‚já, já, já‘ a sebechvála,“ kritizovala někdejší americkou herečku pro Daily Mail šéfredaktorka Majesty Magazine Ingrid Sewarová. Projev postrádal obsah a byl prošpikovaný matoucími komentáři.

„Nedokážu si představit ani pochopit, že by ty 2 000 mladých lidí pochopily jedno slovo z toho, o čem mluvila,“ uvedla Sewarová. Podle ní projev prostě nedával smysl. Phil Dampier, který o královské rodině píše více než dvacet let, pak řekl, že Meghan „použila své herecké schopnosti“.

Expertka na řeč těla Judi Jamesová pak upozornila, že vévodkyně předvedla „milostný dopis věnovaný Harrymu“. Svůj proslov doprovodila úsměvy směrem k manželovi, stydlivými výrazy a gesty. Naproti tomu sám princ podle odbornice vypadal neklidně.

„Odpovídal jí pohledem dolů a pak nahoru, přičemž to vypadalo, že vzdychnul. Často působil úzkostně, chtěl se sám o sobě ujistit, jak si upravoval oblečení a několikrát kontroloval svou kravatu,“ vysvětlila Jamesová.

Se svým projevem Meghan vystoupila týden poté, co způsobila rozruch rozhovorem pro americký magazín The Cut. V interview totiž opět kritizovala královskou rodinu. Proto bylo poněkud zvláštní, že svůj projev začala tím, že „je hezké být zpět v Británii“. Dodala také, že je nadšená z toho, že se k ní tentokrát připojil také princ Harry. „To, že se znovu nacházíme na britské půdě a on je po mém boku, celý ten kruh uzavírá,“ prohlásila vévodkyně.

Potlesk i protesty

Ačkoli si v sále vysloužila potlesk, venku tomu bylo spíše naopak. Na místě se nacházelo několik stovek demonstrujících, kteří svůj názor dali poměrně jasně najevo. Poté, co vévodové ze Sussexu vystoupili z auta, dav je vypískal. „Myslela si, že by mohla být celebritou v královské rodině, ale je to ta nejtoxičtější žena, která rozděluje,“ popsala důvod svého nesouhlasu žena, která se představila jako Janet. Vévodkyni má za pokryteckou lhářku.

Harry a Meghan, přestože už nefigurují oficiálně mezi zástupci monarchie, neustále přitahují pozornost médií. Vedle Meghaniných projevů i napjatými vztahy se zbytkem rodiny. Podle britských médií nemá princ Harry během pobytu ve Velké Británii v plánu své nejbližší příbuzné vůbec navštívit. A to i přes to, že Sussexové dočasně bydlí nedaleko domu, do kterého se přestěhoval princ William s rodinou.

Tagy: