Děsivé záběry z Hurghady. Žralok zabil turistku, desítky lidí hrůzu sledovaly ze břehu

Na Rakouskou turistku zaútočil v Egyptě žralok. Žena na následky ataku zemřela.

Žralok zaútočil na turistku v Hurghadě

Děsivá a nakonec tragická scéna se odehrála v populární turistické egyptské destinaci Hurghada. Na Rakušanku v důchodovém věku zaútočil poblíž pobřeží žralok, přičemž několik lidí sledovalo atak ze břehu. Žena přišla o ruku i o nohu, přesto se jí povedlo dostat k záchranářům. Bohužel zanedlouho zraněním podlehla.

Na sociálních sítích se objevily záběry pořízené jednou z osob, které zahlédly, jak se 68letá žena dožaduje máváním ploutve pomoci. Voda Rudého moře kolem ní byla zbarvená doruda – na Rakušanku měl zaútočit žralok šedý útesový měřící kolem dvou metrů.

Vyděšení přihlížející v resortu Sahl Hasheesh ležícím poblíž i Čechy oblíbené Hurghady se podle některých zpráv snažili různými způsoby odvrátit pozornost mořského predátora, ovšem do vody se nikdo z nich nevrhl.

Žena, které podle svědků žralok ukousl nohu i ruku, se dokázala zázračně dostat na břeh, kde se jí ujali záchranáři. Ti ihned zahájili první pomoc, ovšem při převozu do nemocnice turistka zemřela na šok z bolesti, který pravděpodobně zapříčinil infarkt.

Útoky žraloků pohybujících se v mělkých vodách na lidi jsou nejen v Egyptě poměrně vzácné. K vážnému incidentu došlo v africké dovolenkové zemi naposledy na podzim roku 2020. Tehdy v letovisku Šarm aš-Šajch napadla paryba 12letého ukrajinského chlapce i průvodce, dvojice poté musela podstoupit amputaci končetin.

Tagy: