Putin málem zavinil nehodu, ukazuje video. Udělal začátečnickou chybu, zmátl i ochranku

Ruský prezident Vladimir Putin málem způsobil dopravní nehodu.

Ruský prezident Vladimir Putin málem způsobil dopravní nehodu

Ruský prezident Vladimir Putin se rád ukazuje coby drsný chlapík, který je navzdory svému věku plný sil a mimořádně schopný při jakékoliv aktivitě. Tentokrát se mu to však příliš nepodařilo. V ruském voze značky Lada vyrazil ozkoušet novou dálnici a málem při tom způsobil dopravní nehodu.

Záběry zveřejněné agenturou AP ukazují, jak Putin vyrazil společně s dalším mužem ve voze Lada Aura po nově otevřené dálnici v Tverské oblasti. Jednak si chtěl vyzkoušet novou cestu, jednak tím podle portálu Daily Mail chtěl podpořit prodej vozů zmíněné automobilky.

ČTĚTE TAKÉ: Potupa ruského námořnictva: V Černém moři nemá jedinou loď, skončily na dně či odpluly

Dnes již 71letý ruský mocnář při zkoušce dálnice spojující Moskvu s Petrohradem a vozu, který stojí zhruba dva miliony rublů (přes 500 tisíc korun), udělal začátečnickou chybu, která mohla vést k vážné dopravní nehodě.

Putin si totiž při odbočování spletl blinkry. Dal signál, že chce jet doleva, ale místo toho zprudka zatočil doprava. Tím viditelně zmátl svoji ochranku v dalších dvou vozech, které musely okamžitě přibrzdit, aby se s prezidentem kvůli jeho chybě nestřetly.

Video z celého incidentu začalo brzy kolovat po sociálních sítích a přebíraly jej rovněž zpravodajské agentury v čele s AP.

Ruský prezident Vladimir Putin je znám tím, že se před vlastním národem snaží působit jako silný muž, který je ve všem úspěšný. Velmi známé a mnohdy parodizované jsou snímky, na nichž jede ruský prezident vysvlečený do půli těla na koni.

Řada jeho počinů se zdá být až neuvěřitelná. Když se třeba potápěl u dna jezera Bajkal, údajně objevil starobylé amfory. Putin se rovněž prezentuje jako sportovec. V hokejových exhibicích s legendami mu v podstatě všichni soupeři uhýbají a spoluhráči mu přihrávají, aby si mohl před fanoušky dát co nejvíce gólů. Rád se nechává ukazovat jako mocný judista.

Tagy: