Loď s migranty ztroskotala ve Středozemním moři. Utopil se šestiměsíční chlapec

Šestiměsíční chlapec se utopil u břehu Libye

Potopení člunu s migranty ve Středozemním moři stálo život šestiměsíční dítě. Srdcervoucí video zachycuje zoufalou matku, která hledá svého syna. Záběry zveřejnila nevládní organizace Spanish Open Arms, aby upozornila na nebezpečí spojené s migrací.

„Ztratila jsem své dítě. Proč já? Kde je moje dítě?“ pláče na záběrech žena, která se naklání přes okraj záchranného člunu, který patří neziskové organizaci Spanish Open Arms. Informace uved web Sky News.

Video také zachycuje záchranu ostatních migrantů včetně dětí. Open Arms uvedla, že na lodi bylo asi 100 migrantů, když se začala potápět u libyjského pobřeží, přičemž záchranná operace trvala celou noc. Ve vážném stavu v nemocnici skončilo pět lidí.

Šestiměsíčního Josepha našli utonulého. Poté ho italská pobřežní stráž přepravila vrtulníkem do nemocnice na Maltě. Na videu je vidět, že chlapeček nejeví žádné známky života. Joseph byl následně pohřben na italském ostrově Lampedusa, kde matku organizace vyhledala.

Později zveřejnila neziskovka smutné záběry. Uvedla také, že mají upozornit na nebezpečí, s nimiž se migranti setkávají při plavbě přes Středozemní moře.

Tagy: