Chybí pokora, vděk i pochopení pro veřejnost. Politolog ostře zkritizoval vládu

Markéta Pekarová Adamová, Ivan Bartoš, Vít Rakušan a Petr Fiala

K věci (916)

Opozice i část veřejnosti v poslední době často kritizují vládu mimo jiné i kvůli tomu, jaký způsobem komunikuje s lidmi. Politolog Jan Kubáček právě komunikaci a chování k voličům označil za zásadní selhání kabinetu. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS rovněž zmínil, že by „vláda měla do svého slovníku zahrnout pokoru, vděčnost či pochopení pro veřejnost“.

„Vláda by měla velmi rychle a trpělivě vysvětlovat, jaká přijala opatření a co budou znamenat v praxi. Jak lidé mají postupovat a na co mají nárok. Rovněž by měla dost rychle zahrnout do svého slovníku pokoru, poděkování, vděčnost, pochopení pro veřejnost a dál vymýšlet chytrá sociální opatření, jak lidem ulevit. Zkrátka jim ukázat, že o ně stojí. Bez lidí se pětikoalice ve volbách neobejde,“ řekl Kubáček ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Do dlouhého ticha vlády vstupovaly rádoby hraběcí rady, arogance moci, nálepkování lidí a útočení na občany. Vytratila se pokora, což je přitom základní výbava moderního politika. To by si členové nejen vlády, ale obou parlamentních komor měli hodně rychle osvojit, jinak je to dožene. Každý je teď v nepohodě a rozhodně mu nepomáhá, když mu někdo vzkazuje, jaké oblečení a v kolik vrstvách má nosit. Nebo když je mu řečeno, že vlastně doteď nešetřil a měl by se konečně začít nějak chovat. To lidi vytáčí o to víc,“ dodal politolog.

Celý rozhovor s Janem Kubáčkem najdete v úvodním videu.

Tagy: