Vláda je banda neschopných a nekompetentních komiků. Fialu řídí Piráti, tvrdí Babiš

Andrej Babiš (ANO) v letním speciálu pořadu 360

360° 1.8.2023

Vláda je neschopná banda nekompetentních komiků a premiéra Petra Fialu (ODS) řídí koaliční Piráti. V letním speciálu pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Podle něj také Fialův kabinet není v Bruselu dostatečně slyšet a neprosazuje české zájmy.

„Vláda je neschopná. Je to banda nekompetentních komiků. Neumí vybírat peníze z evropských fondů. Vzdali se EET a nechápou, že je potřeba investovat. Poradce Petra Fialy posílal lidi do Polska na nákupy a skutečně se to děje. Kolik miliard kvůli tomu ztrácíme?“ nešetřil Babiš kritikou ve vysílání CNN Prima NEWS.

Kromě fungování tuzemské vlády se bývalému premiérovi rovněž nelíbí směr, kterým se ubírá Evropská unie. Podle Babiše Fialův kabinet v Bruselu není dostatečně slyšet a neprosazuje české zájmy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rakušan: Odmítám fámy o migračním paktu. Žádné kvóty, nic neplatíme, nemůže to být lepší

„Evropská komise nám všechno zakazuje. Takže budeme jezdit na kole a vrátíme se do jeskyň? Co to jako je? Chtěl bych bojovat za české zájmy a zároveň za zájmy Evropy. Těch rozumných lidí, kteří chtějí žít v Evropě a zachovat naše tradice – náš způsob života,“ sdělil. Během vysílání Babiš připomněl svou účast na květnové konferenci konzervativců v Maďarsku.

„Doporučuji všem, aby si můj projev přečetli. Říkám tam, z čeho mám obavy. Z budoucnosti Evropy, vidím, kam se to řítí. Nechápu, že mi někdo vyčítá, že jsem do Budapešti na konferenci konzervatismu jel. Pan Fiala napsal na toto téma v roce 2019 krásnou knížku. Akorát na to zapomněl, teďka ho řídí Piráti,“ prohlásil šéf ANO.

Podobné narážky Babiš používá poměrně často od doby, co Fiala letos v dubnu vystoupil na jednání celostátního fóra Pirátů v Liberci. „Spor mezi extrémisty a populisty s demokratickými politiky bude pokračovat. Jsem velmi rád, že v této klíčové věci jsme s Piráty na stejné vlně, dokonce bych řekl i na stejné lodi,“ zmínil tehdy premiér při svém projevu.

Babiš během letního speciálu 360° rovněž prozradil, co plánuje do budoucna. „Nebudu odpočívat, neumím odpočívat. Budu se připravovat na evropské volby a chystat program. Chci také jezdit. Snad zase vytáhnu obytňák. Mohlo by to být někdy v říjnu,“ prozradil. Na dovolenou Babiš během léta přesto vyrazil. Začátkem července odcestoval na řecké souostroví Santorini.

Tagy: