Vládce moří se skleněným okem i výtahem. Indičtí návrháři plánují jachtu za miliardy

Indické designové studio Bhushan Powar Design připravilo koncept luxusní a nevšední jachty. Té by měla vévodit obří skleněná kopule, která z dálky připomíná oko. Plavidlo s názvem Zion má mít cenovku až 600 milionů dolarů, tedy 14 miliard korun.

Má být bronzová, kontroverzní a drahá. V posledních letech se s nevšedními návrhy jachet roztrhl pytel, indické studio Bhushan Powar Design ale dost možná přispěchalo s tím nejodvážnějším konceptem.

Návrháři plánují realizovat konstrukci jachty, které by vévodila masivní skleněná kopule. Majitel jachty by měl díky ní ze svého plavidla výhled na všechny strany. A není pochyb o tom, že by takový extragavantní prvek poutal pozornost okolí na vodě i na souši. Na koncept indické jachty upozornil web americké CNN.

„Náš návrh přitahuje pozornost svou moderní elegancí a překvapuje majitele tajemstvím hlubin,“ popsali návrháři koncept jachty. Podle nich může skleněné oko symbolizovat také černou díru, tedy místo, které podle nich „přitahuje energii“.

Návrháři Zionu ale potenciální budoucí kupce nelákají jen na nevšední kopuli. Skleněný prvek hraje svou roli také na zádi lodi, kde se nachází obří bazén. Ostatně celá jachta šokuje svou velikostí. Loď má hned několik podlaží, která propojuje výtah. Majitel jachty na Zionu najde hned deset kajut, plážový klub, posilovnu, helipad nebo garáž s vodními skútry.

Všudypřítomný luxus ale nebude zadarmo. Odhadovaná cena jachty má být v přepočtu až 14 miliard korun. Designéři Bhushan Powar Design nyní potřebují zjistit, zda je jejich návrh vůbec možné realizovat. Sami doufají, že jejich Zion bude moře jednou skutečně brázdit.

Tagy: