Vládu nepřekvapují jen Starostové, řekl Bek. Zmínil, kdy koaliční partneři zaskočili STAN

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN)

CO NA TO MINISTR (6)

Vzájemné překvapování nemá nastávat na žádné straně. Starostové byli velmi zaskočeni akvizicí benzínových pump. V pořadu Co na to ministr na CNN Prima NEWS to řekl šéf resortu školství Mikuláš Bek (STAN). Ten mimo jiné vysvětloval nedávnou koaliční roztržku, kterou vyvolal ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) zřízením funkce zmocněnce pro přijetí eura. Podle Beka však během středečního jednání kabinetu žádné napětí znát nebylo.

„Vzájemné překvapování ve vládě nemá nastávat na žádné straně. Hnutí STAN bylo velmi zaskočeno například akvizicí benzínových pump, která proběhla před časem,“ řekl Bek ve vysílání CNN Prima NEWS. Připomněl nákup sítě čerpacích stanic Robin Oil. Zároveň zmínil, že on sám se vždy snažil být ke koalici co nejvíce loajální.

ČTĚTE TAKÉ GLOSU: STAN zlobivým dítětem vlády. Tentokrát vystrčil růžky „zbytečný“ ministr Dvořák

„Už jako ministrovi pro evropské záležitosti mi hodně záleželo na tom, aby pětikoalice v době evropského předsednictví vystupovala jednotně. Vždy jsem považoval za vhodné vyjednávat se svými partnery, pokud možno velmi otevřeně. Také se zbytečně nepřekvapovat. Musím říct, že na jednání vlády nebyla ani stopa nějakého napětí,“ sdělil současný ministr školství.

Premiér Petr Fiala (ODS) v úterý svolal vůbec první dohodovací řízení pětikoalice v reakci na pondělní rozhodnutí Martina Dvořáka jmenovat svého zmocněnce pro euro. Koalice se na jednání shodla, že pozice bude zrušena, ekonom Petr Zahradník zůstal Dvořákovým poradcem.

Celý rozhovor s Mikulášem Bekem naleznete v úvodním videu. Senátor a člen hnutí STAN se kromě jiného rozpovídal o svém resortu školství i o problémech, které provázelo spuštění digitálního přihlašovacího systému přijímaček.

Tagy: