100,00 % okrsků sečteno
68,95 % volební účast




34,51 %

ANO

23,36 %

SPOLU

11,23 %

STAN

8,97 %

PIRÁTI

7,78 %

SPD

6,77 %

MOTO

0,44 %

GENERACE

0,22 %

ČR1

0,21 %

ŠVÝC. DEM.

0,18 %

ČSSD

0,13 %

VOLUNTIA

0,13 %

0,11 %

VÝZVA

0,08 %

JASAN

0,07 %

REBELOVÉ

0,06 %

MZH

0,06 %

HOP HYDRA

0,06 %

VOLT

0,05 %

LEVICE

0,05 %

SMSKA

0,03 %

KRUH

0,01 %

BPS

0,00 %

PB

0,00 %

NE URZA.CZ

Vlašák v rohlíku či tvarůžková kremrole. Kraje opěvují své speciality, jinde kroutí hlavou


Tvarůžkové kremrole, řízek s knedlíkem nebo třeba vlašák v rohlíku. Každý kraj má zřejmě svou specialitu, nad kterou zbytek republiky kroutí nevěřícně hlavou. Několik takových se redakce CNN Prima NEWS vydala ochutnat.

Ne nadarmo se říká: „Jiný kraj, jiný mrav.“ V Lošticích, v domově tvarůžků, pojali po svém například kremroli. Tu zde namísto sladkým sněhem z vaječných bílků plní pěnou z tvarůžků. A nechybí ani další speciality.

ČTĚTE TAKÉ: Jedlý vetřelec proniká do Česka. Invazivní hřib s dlouhou nohou může vytlačit původní druhy

„Tvarůžkové šátečky, tvarůžkové dortíky různých příchutí: s medvědím česnekem, s pivním sýrem nebo perníkem ozdobené,“ popsala výrobkyně tvarůžkových lahůdek Milada Bílá pro CNN Prima NEWS.

K řízku knedlík, do rohlíku salát

Pro někoho možná netradiční kombinace smaženého řízku s houskovým knedlíkem a zelím je velmi dobře známá na východě Čech. Porce ze zdejší restaurace je ale vhodná hlavně pro ty nejhladovější.

„Pavlišovský řízek je s největší pravděpodobností tady od nás z regionu, z malé vesničky kousek nad Náchodem,“ sdělil redakci majitel Hospody Pod strání Radek Řehák. V pracovní den si ho zde dá klidně 50 lidí, o víkendu i stovka.

V retro bistru v Potštejně na Rychnovsku zase nabízejí například rohlík plněný vlašským salátem. „Je to vlastně zjednodušení pro konzumenta, i řidič si to může krásně dát. Odbourali jsme i odpad, který s tím vlastně souvisel, tedy kelímky, lžičky, papíry,“ líčil pro CNN Prima NEWS Radek Hrdina, spolumajitel RE: bistra.

Denně jich tu prodají zhruba padesát, v sobotu nebo v neděli pak i dvojnásobek. „Mně ten nápad přijde docela neobvyklý, protože jsem se s tím tady setkala poprvé,“ přiznala jedna z oslovených zákaznic. „Klasicky si ho lidi mažou, tak teď jim ušetřili práci. Logiku v tom vidím,“ poznamenal další zákazník redakci.

Pokud máte i vy tip na nějaké neobvyklé jídlo nebo jeho kombinaci, dejte nám vědět na e-mail zpravy@iprima.cz.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žádné slepé šetření. Češi rádi sáhnou po dražším másle či čokoládě. Zajímá je kvalita