Hvězdná slovenská lyžařka šla po ošklivém pádu pod skalpel. Fanouškům poslala dojemný vzkaz

Slovenská lyžařka Petra Vlhová byla převezena do nemocnice přímo ze sjezdovky (20. 1. 2024).

Slovenská lyžařka Petra Vlhová, která se v sobotu 20. ledna vážně zranila při obřím slalomu Světového poháru, již podstoupila operaci. Fanouškům poslala z nemocnice dojemný vzkaz a lékařům poděkovala za péči.

Petra Vlhová se zotavuje po operaci, kterou podstoupila v nemocnici Hospital di Valais ve švýcarském Sionu poté, co se 20. ledna vážně zranila při sjezdu obřího slalomu Světového poháru. Lékaři jí museli operovat meniskus a přední zkřížený vaz v pravém koleni. Na průběh zákroku dohlížel odborník na sportovní úrazy Olivier Siegrist, informoval web sport.noviny.sk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána pro český sport. Zemřel Pavel Ploc, úspěšný biatlonista a otec známého skokana na lyžích

Lyžařka už z nemocnice poslala fanouškům dojemný vzkaz. „Ahojte, už jsem po operaci, všechno dopadlo dobře. Ještě jsem trošku unavená, ale cítím se fajn. Noha už je odoperovaná. Chtěla bych poděkovat panu doktorovi za skvělou práci a vám všem, že jste mi drželi palce,“ uvedla Vlhová ve videu, které sdílela na svém Instagramu. Bližší informace o jejím zdravotním stavu a také podrobnosti o tom, jak bude probíhat zotavování, poskytne tým v nejbližších dnech.

Do Švýcarska se přesunula v neděli, operaci absolvovala v pondělí dopoledne. Dva týdny se na zákrok připravovala v péči fyzioterapeutů.

Vlhová ale není jedinou elitní lyžařkou, která v poslední době utrpěla vážné zranění. V pondělí se při tréninku zranila královna sjezdu posledních let Italka Sofia Goggiaová.

Italský svaz potvrdil obavy, že má frakturu holeně i kotníku. Zraněná je také Švýcarka Corinne Suterová a Američanka Mikaela Shiffrinová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co stojí za tím, že se letos nepojede Jizerská padesátka?

Tagy: