Vodácká sezóna začala: Půjčovny jedou naplno, zájemce neodradilo ani zdražení cen lodí

Vodáci na řece

Vodáci mají ideální podmínky

V Českém Krumlově brázdily v sobotu hladinu Vltavy desítky lodí. Vodáky neodrazuje ani mírné zdražení cen v půjčovnách, které musely kvůli velkému zájmu povolat do práce všechny brigádníky.

Slunečné počasí a teploty přes 20 stupňů. Kombinace, která v sobotu lákala na vodu. Vltava v Českém Krumlově byla v obležení vodáků. Plné ruce práce měly hlavně půjčovny lodí. „Můžeme říct, že tímto víkendem jsme naplno zahájili sezónu. Museli jsme povolat všechny brigádníky, které máme na léto sjednané,“ řekl majitel půjčovny raftů Jaroslav Lhotský.

ČTĚTE TAKÉ: Havraní teror v Táboře. Město prohrává souboj s chráněným opeřencem, lidé jsou zoufalí

Vodáctví jde takzvaně ruku v ruce s kempováním. A to hlavně o víkendech. „Během týdne to jsou především školní skupiny. O víkendech domluvené skupinky a rodiny s dětmi. Zájem trochu ovlivnilo počasí, ale víceméně to je srovnatelné s minulou sezónou,“ řekl manažer kempu a půjčovny lodí Vojtěch Šíp.

Podmínky ke splouvání Vltavy jsou zatím ideální – je dostatek vody a voda má průtok až 15 kubíků. Vodáky zatím neodrazuje ani mírné zdražení. Půjčovny lodí zvedly ceny o několik desítek korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Boj o čisté Lipno. Do přehrady teče špinavá voda, výstavbě nové čističky brání aktivisté

Tagy: