Při útěku z Ukrajiny chránil dvojčata vlastním tělem. Statečného otce vojáci postřelili

Čínská rodina s třítýdenními dvojčaty si při evakuaci z Ukrajiny prošla doslova peklem. Když vojáci začali střílet na její automobil, otec kryl své děti vlastním tělem a byl postřelen. Rodina už je v bezpečí na Slovensku. Statečný muž se zotavuje ze zranění v košické nemocnici.

„Jeli jsme autem, když začali střílet. Děti byly vzadu. Manžel zastavil a chránil je vlastním tělem, postřelili ho,“ řekla televizi Joj matka dvojčat Čchan.

Ta s nimi skončila díky pomoci čínské ambasády na Slovensku a nyní přebývá v Bardejovských lázních. Jejího manžela nejdříve zdravotníci odvezli do nemocnice v západoukrajinském Lvově.

„Díky diplomatickému úsilí čínské strany se podařilo zabezpečit jeho převoz na Slovensko. Na slovensko-ukrajinské hranici ho převzali slovenští zdravotníci, kteří ho převezli do košické fakultní nemocnice,“ uvedla televize Joj.

Podobný případ sebeobětování se na Ukrajině odehrál i v pondělí, bohužel se smutným koncem. Bombardování ve městě Ochtyrka nepřežil starší muž, když vlastním tělem chránil svou ani ne osmiletou vnučku. Svým zraněním nakonec v nemocnici podlehla i ona.

Tagy: