Vojtíšek se narodil se vzácným syndromem, s nepřízní osudu bojuje pět let. Vznikla sbírka

Vojta se narodil s vzácným syndromem. K dalšímu pokroku potřebuje speciální pomůcky, náklady jsou však enormní.

Pomoc pro malého Vojtíška

Již pět let Vojtíšek bojuje se vzácným Pierre-Robinovým syndromem, který ovlivňuje jeho schopnost dýchat, polykat i vyvíjet se. Od narození prodělal řadu pobytů v nemocnici, operací a rehabilitací. Malý bojovník se však nevzdává a již dokáže ujít pár kroků. K dalšímu pokroku potřebuje speciální ortézy, které však pojišťovna nehradí, a další potřeby. Z toho důvodu na platformě Znesnáze vznikla sbírka.

„Vojtíšek se narodil s těžkými zdravotními problémy a musel čelit nespočetným výzvám od samého počátku svého života. Nyní je mu pět let a stále bojuje, je to ale boj, který sám jen se svými nejbližšími nevybojuje, a tak potřebuje pomoc nás všech,“ uvádějí přátelé a blízcí na platformě Znesnáze.

ČTĚTE TAKÉ: Nina boj s nejsmrtelnější rakovinou prohrála. Nadace s jejím jménem teď nabízí pomoc druhým

Chlapec se narodil se vzácným Pierre-Robinovým syndromem, což ovlivnilo nejen schopnosti dýchat a polykat, ale také jeho vývoj, zrak a sluch. „Vojtíškův život byl od začátku plný nemocničních pobytů, operací a rehabilitací. Dnes, po pěti letech boje, dokáže ujít pár kroků, což je velký úspěch,“ pokračují.

Náklady jsou enormní

Aby mohl pokračovat ve svém vývoji, potřebuje každý rok speciální nové ortézy a pravidelné kontroly, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. „Také potřebuje speciální autosedačku a boty, které mu umožní chodit, a v neposlední řadě speciální terapie a rehabilitace,“ jmenují.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Rodiče dělají vše, co mohou, aby chlapci poskytli potřebnou péči, ale náklady jsou enormní. „Terapie, cvičení, sluchadla a speciální vybavení stojí již nyní tisíce korun měsíčně, a k tomu všemu se ještě přičítají náklady na ortézy a kontroly v Rakousku,“ přiznávají.

Z toho důvodu vznikla na platformě Znesnáze sbírka, která má pomoci nákladné procedury a potřeby uhradit. „Každý váš příspěvek pomůže Vojtíkovi a jeho rodině změnit jeho život. Nenechte je bojovat samotné! Děkujeme za vaši laskavou pomoc,“ dodávají známí.

„Po zjištění všech Vojtových diagnóz jsme zjistili, že Vojta nemůže žít normální život malého dítěte. Proto jsme se rozhodli, že já zůstanu doma a budu o něj plně pečovat. Většina terapií bohužel není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, a proto si velmi vážíme každé pomoci všech, kteří se rozhodli do sbírky na Znesnáze přispět,“ vzkázala Darina, maminka Vojty.

„Vybraná částka mu pomůže do budoucna žít soběstačný život,“ dodala maminka.

Pokud i vy chcete Vojtíškovi pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Střet vlaků, který změnil životy. Na pomoc zesnulým a obětem v Pardubicích vznikla sbírka

Tagy: