Volby na CNN Prima NEWS u diváků bodovaly. Mimořádný úspěch zaznamenaly televize i web

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS má za sebou nejrozsáhlejší volební vysílání ve své historii. Stanici CNN Prima NEWS si o víkendu alespoň na 3 minuty pustilo 1 727 000 dospělých diváků (CS15 +). Během sobotního sčítání hlasů dosahoval share stanice ve stejné cílové kategorii až na 11 %. Po 18. hodině byla CNN Prima NEWS krátkodobě nejsledovanější komerční stanicí v CS 15+. Divácky atraktivní sobotní volební studio vynikalo i pokročilými predikcemi od agentur STEM a STEM/MARK, díky kterým se lidé u obrazovek dozvěděli jméno nového prezidenta už 35 minut po uzavření volebních místností. Skvělý výsledek zaznamenal také web CNNPrima.cz, který měl za víkend 4 640 862 zobrazených stránek.

„Chci poděkovat celému týmu zpravodajství od skvěle připravených moderátorů přes reportéry, produkci, grafiky, techniky, režii i náš online tým. Pro CNN Prima NEWS to byly první prezidentské volby, které jsme zvládli pokrývat přehledně a poutavým způsobem od rána až do noci s vysokou profesionalitou. Byli jsme na všech místech, kde se něco důležitého odehrávalo, a díky predikcím od agentur STEM a STEM/MARK jsme ve finále oznámili jméno nového prezidenta Petra Pavla už 35 minut po uzavření volebních místností,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Predikce byly spolu s armádou reportérů ve volebních štábech i krajích a řadou renomovaných komentátorů jedním z lákadel dynamického volebního studia vytvořeného po vzoru americké CNN. Svůj slib, že se diváci dozví jméno nového prezidenta do hodiny od uzavření volebních místností, CNN Prima NEWS splnila. Už ve 14:35 při sečtení pouhých 6,66 % volebních okrsků oznámili ředitel agentury STEM Martin Buchtík s moderátorkou Terezií Tománkovou, že novým prezidentem bude s jistotou Petr Pavel. Predikce přitom určila i konečný výsledek s přesností na tři desetiny procenta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Interaktivní mapa ČR. Podívejte se, jak se volí ve vaší obci a který kandidát u vás zabodoval

V době finálního potvrzení vítěze prezidentských voleb sledovalo pořad Hledá se prezident na CNN Prima NEWS 283 000 diváků v CS 15+ při share 9,42 %, jednalo se o nejsledovanější pořad stanice. Nejexponovanější minuty sobotního volebního vysílání vidělo na CNN Prima NEWS až 331 000 diváků v CS 15+.

Mimořádný úspěch mělo volební zpravodajství i na webu CNNPrima.cz, který měl po celý víkend nadprůměrnou návštěvnost, v neděli se tak zařadil na čtvrté místo mezi zpravodajskými weby. Dohromady za víkend web CNNPrima.cz zaznamenal 4 640 862 zobrazených stránek a 2 428 166 video views. A jenom za neděli překonal hranici milionu návštěv. Volební vysílání na profilech CNN Prima NEWS na sociálních sítích v průběhu víkendu oslovilo 2 125 436 lidí.

Tagy: