Zavání to honem na čarodějnice. Ostatní si roušky mimo kamery také sundávají, tvrdí Volný

Lubomír Volný ve Sněmovně

INTERVIEW 26.1.2021

Za křížovou výpravu a hon na čarodějnice označil poslanec Lubomír Volný jednání mandátového a imunitního výboru, který řešil incident ze Sněmovny z minulého týdne. S nošením roušky nadále nesouhlasí. Pokud by mu měla být tato povinnost nařízena, podá ústavní žalobu. Řekl to v pořadu Interview.

Volný přišel na zasedání výboru znovu bez roušky. Uvedl, že se na základě porady s ústavními právníky odvolal na poslaneckou imunitu. Kritizoval pak celý postup, kdy po čtvrtečním incidentu byl již v pátek výbor svolán a do úterý pak neměl dostatek času se na svou obhajobu připravit. „Je to nefér,“ řekl.

„Působí to jako trestná křižácká výprava. Měl by mi být dán řádný čas seznámit se s obviněním, to jsem dostal až dnes a musí to nastudovat má advokátka,“ řekl Volný. „Byla to chyba ze strany výboru, že dal ten termín tak rychle. Opravdu to zavání honem na čarodějnice,“ dodal.

Znovu zopakoval, že roušku v jednacím sále nenosí schválně, protože se z jejího nošení stalo podle něj politikum. Naopak prý pokrývku obličeje nosí v jiných prostorech Sněmovny, jelikož respektuje její zaměstnance. Vytkl naopak jiným poslancům, že si roušky mimo kamery sundávají.

„Stalo se z toho politikum, roušky nosí špatně nasazené, ale jakmile jsou mimo kamery, tak si roušky sundávají,“ řekl. Zároveň dodal, že pokud mu bude nošení roušky nařízeno, podá ústavní stížnost.

V pořadu Interview zároveň uvedl, že se chystá podat stížnost na poslance Dominika Feriho (TOP 09), který o něm řekl, že je idiot. Stejně tak na Jana Chvojku (ČSSD), který jej nazval fašistou.

Pokud bude Volný za incident potrestán, podá stížnost také na další poslance, kteří se konfliktu účastnili. „Pokud já jsem výtržník, tak ostatní poslanci, co se účastnili té taškařice, jsou výtržníci taky,“ dodal.

Rozhovor Martiny Kuzdasové s Lubomírem Volným si můžete poslechnout i jako podcast:

Všechny podcastové pořady CNN Prima NEWS najdete na SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastsCastboxu a dalších platformách.

Tagy: