Výbuch v garáži nepřežil architekt Ďurko. Obnovil řadu památek a Trnavě vtiskl novou tvář

Známý trnavský architekt Pavel Ďurko zemřel na následky zranění, která utrpěl při výbuchu v garáži, informovaly Noviny.sk. Bylo mu teprve 50 let.

K výbuchu v garáži v Botanické ulici v Trnavě došlo v pátek 23. srpna, napsaly Noviny.sk. Při nehodě byly zraněny čtyři osoby, mezi nimi otec pěti dětí Ďurko. Ten jako jediný svým zraněním podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Jeden skok do vody a šestnáctiletý David možná nebude chodit. Rodina prosí veřejnost o pomoc

Architekt strávil většinu svého profesního života v Trnavě, kde se podílel hlavně na obnově historických památek, univerzitních budov, městských prostor nebo hradeb. Mezi jeho nejnovější počiny patří obnova tamního Náměstí Slovenského národního povstání, napsal Trnavský hlas.

Příčinou neštěstí byla neodborná manipulace s hořlavými látkami. „Byly použity v uzavřeném prostoru garáže. Následně došlo k výbuchu a vznícení,“ informovali trnavští policisté v příspěvku na svých facebookových stránkách.

Při výbuchu se zranila žena a ještě další dva muži. Jedním z nich je teprve 20letý Adam, který musel být ve vážném stavu letecky přepraven do nemocnice v Košicích, kde v současné době bojuje o život. Jeho jedinou nadějí je krevní transfuze. K darování krve nyní vyzývají i slovenské celebrity, mezi nimi například rapper Rytmus, zápasník Attila Végh nebo herec Ján Koleník.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Agresivní pes napadl dva chlapce na Slovensku. Majitel zvířete je pak i zmlátil, tvrdí svědci

Tagy:
architekt výbuch oběť garáž Trnava Attila Végh Rytmus katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události