V Nashvillu vybuchl obytný vůz, podle policie šlo o úmysl. Tři lidé se zranili

Centrem amerického města Nashville ve státě Tennessee v pátek otřásl silný výbuch.

Výbuch v Naschville

Tři zraněné si vyžádal silný výbuch, který v pátek otřásl centrem amerického města Nashville ve státě Tennessee. Místní policie uvedla, že exploze byla úmyslným činem, podrobnosti k pachateli či motivu ale zatím nesdělila. Agentura AP s odvoláním na příslušníky donucovacích orgánů, kteří si přáli zůstat v anonymitě, o několik hodin později informovala, že v okolí výbuchu byly objeveny lidské ostatky. Zatím ale není jasné, zda jejich nález s explozí souvisí.

„Věříme, že exploze byla úmyslným činem,“ řekl na krátké tiskové konferenci mluvčí policie ve městě Nashville Don Aaron.

Podle místního zpravodajského webu The Tennessean otřásl výbuch centrem Nashvillu kolem 6:30 tamního času (13:30 SEČ). Několik požárů, které na místě poté vznikly, už dostali hasiči pod kontrolu. Jejich mluvčí Joseph Pleasant řekl, že z místa transportovali do nemocnic tři zraněné, ale žádný z nich není v kritickém stavu.

Místní stanice WKRN uvedla, že vybuchl zaparkovaný obytný vůz. Podle webu The Tennessean přijeli krátce před 6:00 místního času policisté k vozu, který kdosi nahlásil jako podezřelý. Jeden ze strážníků pak přivolal pyrotechniky. Ti byli na cestě, když se ozvala silná exploze.

Myslel jsem, že vybuchla bomba, popsal svědek

Videa z místa incidentu, která byla zveřejněna na Twitteru, ukazují poničené domy a rozbitá okna. V zasažené oblasti je podle agentury AP mnoho restaurací, barů a malých obchodů. Nad městem se po výbuchu vznášel hustý černý dým. Kvůli výbuchu a s ním souvisejícím telekomunikačním problémům byly z místního mezinárodního letiště dočasně pozastaveny lety.

„Měl jsem pocit, že to byla bomba. Tak velké to bylo,“ popsal výbuch pro CNN jeden z místních obyvatel Buck McCoy. Když se podíval z okna, uviděl prý spadlé stromy a rozbité sklo na ulici. „Lidé začali vybíhat ze svých domů, hasiči jim však řekli, aby se od místa výbuchu dostali co nejdále,“ dodal McCoy.

Incident vyšetřují kromě místní policie také federální agentury, včetně FBI a ATF. Policie a dálniční hlídka v Tennessee izolovala tuto oblast kvůli vyšetřování. Starosta Nashvillu John Cooper uvedl, že případ převzali specialisté a brzy zveřejní další informace.

Tagy: