Výbušný úlovek. Rybář našel v Brněnské přehradě granát, zasahovat musel pyrotechnik

Zdálky připomínal menšího kapra, rybářovi však hned došlo, že podezřelý objekt u břehu Brněnské přehrady poblíž Rokle rozhodně není ryba. V neděli odpoledne okamžitě přivolal strážníky, kteří rozpoznali minometný granát. Policejní pyrotechnik jej vzápětí zneškodnil.

Pozorný rybář se na strážníky obrátil s tím, že ve vodě pravděpodobně viděl starou leteckou pumu dlouhou asi třicet centimetrů. „Na místo vyjela nejbližší hlídka a pod vodní hladinou uviděla minometný granát. Neprodleně proto vyzvala všechny přítomné, aby opustili nejbližší prostor, a zároveň zajistila místo nálezu proti vstupu nepovolaných osob,“ napsala městská policie na webu.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický požár v Brně: Policie hledá důležitého svědka. Kvůli zvědavcům postavili hrazení

Hlídka také vyrozuměla státní policii. Na místo nálezu se dostavil policejní pyrotechnik a následně potvrdil, že se pod vodní hladinou skutečně nachází minometný granát. „Policejní pyrotechnik ho potom ve spolupráci s hlídkou opatrně vylovil. Krátce nato ho na odlehlém místě zneškodnil,“ informovali strážníci na Facebooku.

V posledních dnech jde o další nebezpečný nález v Brně. Minulý týden nalezl bagrista leteckou pumu v místní části Juliánov. Policisté museli urychleně evakuovat přibližně 250 lidí žijících v okolí.

Tagy:
policie Brno Jihomoravský kraj městská policie Městská policie Brno Brněnská přehrada Policie České republiky Pyrotechnická služba