Vychází magazín CNN Prima NEWS. Exkluzivní rozhovory a reportáže na téma Kam kráčíš, Česko?

Jak bude vypadat Česká republika v příštích letech a desetiletích? Odpovídají špičkoví politici, vědci, spisovatelé, vizionářský architekt, ale třeba i hvězdná kadeřnice, modelka či slavný kuchař. Nové vydání magazínu CNN Prima NEWS s titulem Kam kráčíš, Česko nabízí i pohled do zákulisí naší televize a webu.

Letošní vydání magazínu CNN Prima NEWS je zaměřeno na budoucnost. Své vize představují vrcholní politici – premiér Petr Fiala a také jeho stínový protějšek z hnutí ANO Karel Havlíček. Můžeme věřit, že se v příštích letech Česká republika vydá na cestu k větší prosperitě? Co dělali politici dosud špatně a co je třeba změnit? Svůj pohled nabízí například i bývalý prezident Václav Klaus nebo třeba ekonom a předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl.

ČTĚTE TAKÉ: CNN Prima NEWS informováním o eurovolbách aspiruje na hlavní politický TV kanál v Česku

V časopise se však zaměřujeme nejen na politiku a ekonomiku. Jak bude vypadat Praha v roce 2050? Dozvíte se v rozhovoru s architektem a vizionářem Adamem Gebrianem. O zázracích medicíny mluví světoznámý chirurg českého původu Bohdan Pomahač, který se zaměřuje na operace obličeje.

O pokrocích v léčbě rakoviny hovoří molekulární genetička Veronika Vymetálková. Neuvěřitelný pokrok v oblasti umělé inteligence, ale i její rizika, zase popisuje český génius z amerického Stanfordu Matyáš Boháček. O významu víry ve 21. století v eseji píše primas český Jan Graubner.

Mimo jiné o výchově dětí a o tom, zda z našich potomků mohou vyrůst slaboši, se v interview rozhovořil známý mentální kouč a hokejový trenér Marian Jelínek. Téma českého školství rozebírá také učitelka a influencerka Štěpánka Cimlová. A před drogami coby zbraněmi budoucnosti varuje národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

A jak se vyvíjí čeština, zrušíme kvůli své lenosti ypsilon? Téma pro jazykovědce Karla Olivu. O budoucnosti literatury pak přemítají spisovatelé Michal Viewegh a Kateřina Tučková. Nezapomněli jsme ani na sport, jeden z nejlepších českých hokejistů Tomáš Hertl věří, že vychováme nové Pastrňáky.

Co budeme jíst a jak se budeme česat za 50 let?

V časopise se dočtete i o budoucnosti módy či gastro průmyslu. Vyzpovídali jsme topmodelku Terezu Maxovou či nositelku „kadeřnického Oscara“ Petru Měchurovou, která mimo jiné vysvětluje, proč jsou znovu v kurzu mullet a trvalá. A co budeme jíst za 50 let, předpovídá šéfkuchař a podnikatel Vratislav Oehm.

Kromě toho se v magazínu CNN Prima NEWS samozřejmě dozvíte spoustu zajímavostí ze zákulisí naší televize a on-line redakce. Co nás čeká v mediálním světě? Nad tím v úvodníku uvažuje generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. O neuvěřitelném vývoji, kterým prošly televizní zprávy, mluví ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima Martin Švehlák a také šéfredaktor Tomáš Vojáček. Budoucnost médií pak u kulatého stolu probírají programová ředitelka Alex Ruzek, ředitel marketingu a PR Aleš Pýcha, šéf on-line zpravodajství Tomáš Večeřa, ředitel vývoje on-line technologií Hung Nguyen a komerční ředitel Vladimír Pořízek.

Magazín CNN Prima NEWS Rok 4 na téma Kam kráčíš, Česko, je v prodeji na stáncích od 27. června 2024 za 129 korun.

Tagy: