Požil litry alkoholu, pak ukradl auto. Na Chrudimsku naměřili opilci bez řidičáku čtyři promile

Muž na Chrudimsku nadýchal přes čtyři promile.

Opilec za volantem z Chrudimska

Policejní hlídka zastavila na Chrudimsku muže, který na sebe upozornil podezřelým manévrováním. Dechová zkouška následně ukázala jen těžko pochopitelnou hodnotu přes čtyři promile. Navíc se ukázalo, že muž nemá řidičské oprávnění a auto odcizil.

Podezřelým manévrováním se prozradil starší řidič ve Slatiňanech, když ho hlídka zastavila cestou domů. „Policisté muže vyzvali k předložení dokladů pro provoz a řízení vozidla,“ uvedla mluvčí PČR Pardubického kraje Andrea Muzikantová. Ani příliš neodmlouval a začal se přiznávat, že řidičák u něj budou policisté hledat marně. Policisté u muže také provedli dechovou zkoušku. „Její výsledek překvapil nejen policisty, ale i samotného šoféra,“ dodala Muzikantová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další průšvih onanisty z Jičína. Vypil jsem asi 20 rumů, říkal policistům po jízdě autem

Policisté muži totiž naměřili čtyři promile. Hodnota opakované dechové zkoušky potom byla ještě o něco málo vyšší, přístroj ukázal 4,13 promile. „K požití alkoholu před jízdou se řidič doznal a uvedl, že pil alkoholické nápoje už od rána. Vypil nejméně devět piv, půl litru vína a několik panáků whisky. Zároveň přiznal i to, že vzal ze stolu odložené klíče od vozidla, aniž by o tom jeho majitelka věděla,“ popsala Muzikantová.

Posilněn alkoholem muž putoval do policejní cely. Za neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky může jít do vězení až na dva roky.

Tagy: