Výtržnost u rakve s Alžbětou: Muž odstrčil dívku a strhl vlajku, zpacifikovala ho ochranka

Rakev s ostatky královny Alžběty II.

Šokující incident se stal ve Westminsterském paláci v pátek večer. Kolem 22. hodiny se jeden muž, který jako ostatní vystál 13hodinovou frontu k rakvi královny Alžběty II., vrhl k pódiu. Při tom podle informací CNN Prima NEWS odstrčil 7letou holčičku. Muži se podařilo částečně strhnout královskou vlajku, během chvíle byl však zpacifikován. Motiv jeho činu zatím není známý.

„Kolem 22. hodiny v pátek 16. září zadrželi policisté z velitelství pro parlamentní a diplomatickou ochranu ve Westminsterské hale muže pro výtržnost,“ informovali v prohlášení strážci zákona. Muž je obviněn z narušování veřejného pořádku. Co však jeho zadržení předcházelo?

„Podle svědků muž čekal ve frontě zhruba 13 hodin. Když se dostal do místnosti, kde je vystavena rakev s královnou, tak ve frontě před rakví odstrčil sedmiletou holčičku a rozběhl se ke katafalku. Víme, podle záběrů, které jsou k dispozici, že se mu podařilo částečně stáhnout královskou vlajku z rakve. Během čtyř vteřin ho zpacifikovala ochranka, která dohlíží na místě na pořádek,“ přiblížil z Londýna reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr.

Přenos byl přerušen

Během incidentu byl podle webu BBC na krátkou dobu přerušen živý videopřenos z haly. „Fronta se na chvíli zastavila, nicméně po několika minutách se znovu dala do pohybu a vše pokračovalo, jak jsme zvyklí,“ doplnil Kaizr. V souvislosti s incidenty policie v pátek vydala prohlášení. V něm uvedla, že během vzpomínkových akcí na královnu po celé Velké Británii zatkla za různé přečiny již 34 lidí.

„Policie však zdůraznila, že jeden ze zatčených nebyl zadržen proto, že by vyjadřoval nesouhlas s monarchií. Čili, nebyli zatčeni lidé, kteří vyjadřovali svůj názor, ale ti, kteří páchali kriminalní činnost,“ dodal reportér.

Tagy: