Princ Harry učinil překvapivé přiznání. Chci získat zpět svého otce i bratra, říká

Ačkoliv společně s manželkou Meghan neminou jedinou šanci, aby odhalili pikantnosti ze života v královské rodině, v upoutávce na pořad 60 minut americké stanice CBS vévoda překvapivě uvedl, že by si přál se svou rodinou usmířit. Oni prý ale neprokázali žádnou ochotu, řekl princ Harry. Celý rozhovor bude odvysílán 8. ledna.

Vztahy mezi princem Harrym a zbytkem královské rodiny jsou stále velmi napjaté. K rozkolu přispěla řada odhalení, která vévoda s vévodkyní v posledních dvou letech učinili. Tím posledním je dokumentární seriál, který měl minulý měsíc premiéru na streamovací platformě Netflix.

Mladší syn krále Karla III. a zesnulé princezny Diany v dokumentu například obvinil svého bratra Williama z toho, že se podílel na mediálním útoku proti jeho rodině. Vévoda také tvrdil, že na něj jeho bratr křičel, když se jednalo o jeho budoucnosti. Servítky si princ Harry nebral i vůči zbytku rodiny.

Nyní se ale zřejmě rozhodl otočit. „Rád bych získal zpět svého otce. Chtěl bych mít zpátky i svého bratra,“ prohlásil vévoda podle CNN v upoutávce na rozhovor. Jeho příbuzní mají na to ale zřejmě jiný názor. „Neprokázali absolutně žádnou ochotu se usmířit. Chci rodinu, ne instituci,“ nechal se slyšet princ.

Osmatřicetiletý vévoda také tvrdí, že se problémy v rodině snažil zprvu řešit v soukromí. „Pokaždé, když jsem se o to pokoušel, došlo k brífinkům, únikům informací a podsouvání historek proti mně a mé ženě,“ uvedl. „Víte, naše rodinné heslo zní: ‚Nikdy si nestěžuj, nikdy nevysvětluj.‘ Je to jen motto,“ doplnil otec dvou dětí.

Williamovi hrál „druhé housle“

Upoutávka na rozhovor, který má premiéru 8. ledna, vychází jen několik dní před uveřejněním Harryho autobiografické knihy s názvem Spare. Vévoda se má v memoárech zabývat zejména vztahem se svým starším bratrem princem Williamem a podle britských médií si má stěžovat na to, že mu musel hrát „druhé housle“.

V rozhovoru pro americkou stanici CBS a britskou stanici ITV1 má Harry mluvit mimo jiné i o svém dětství, ztrátě milované matky a životě ve Spojených státech.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu odstoupili od svých povinností v rámci královské rodiny v březnu 2020. Uvedli tehdy, že chtějí začít budovat jiný život ve Spojených státech, daleko od mediální pozornosti, která podle nich ohrožovala jejich mentální zdraví. Od té doby však detailně a bez servítků informují veřejnost o životě v královské rodině.

Tagy: