Exkluzivně: Jak vypadá nový klip Xindla X? Nechtěl jsem vykrádat kolegy z branže, říká zpěvák

Xindl X natočil nový videoklip k písni Černý stíny

Xindl X zahájil turné a má nový klip

Hudebník Xindl X vyrazil na podzimní turné, které si pro fanoušky připravil k oslavám 15 let od vydání prvního alba. Koncertní šňůra se skládá z devíti koncertů, přičemž vše odstartovalo v Praze. Redakce Showtime se vystoupení účastnila a připravila si pro vás překvapení v podobě exkluzivní ukázky z nového klipu. Do jakých končin Česka zpěvák v rámci tour vlastně zavítá?

Známého zpěváka a úspěšného skladatele vedl k rozhodnutí vyjet se starými fláky závan nostalgie. „Chtěl jsem zavzpomínat na časy před 15 lety. S kluky z kapely jsme se tak rozhodli natrénovat písničky z první desky,“ svěřil se exkluzivně pro pořad Showtime.

ČTĚTE TAKÉ: Doma nemluvíme, oba jsme na zabití. Sandeva s Prachařem natáčejí pokračování osudového seriálu

„Sice je to z mé strany nostalgie, ale je v tom i prvek něčeho nového, takže se jedná o takový mix obojího. Složení kapely je přeci jen za ty roky jiné. Starší písně pojmeme trochu nestandardně, jinak,“ prozradil, na co se mohou fanoušci na nadcházejících koncertech těšit.

„Děláme to i trochu pro sebe, a proto doufám, že když to bude bavit nás, tak se atmosféra přenese i mezi publikum,“ věří umělec. A kde všude se mohou lidé na originálního zpěváka, textaře i skladatele těšit? Xindl X kromě České republiky zavítá na Slovensko, kde má prý i kořeny. K našim nebližším sousedům má tak velmi blízko.

„V části mé rodiny se mluvilo slovensky i doma. Byl jsem zvyklý si číst ve slovenštině. Nikdy jsem tak důrazně nerozlišoval, že jsou na jedné straně Čechy a na druhé Slovensko. Pro mě to byla vždy jedna země. I proto se nejspíš cítím Čechem i Slovákem zároveň,“ vysvětlil redakci Showtimu.

Zpěvák se svou skupinou navštíví 8. listopadu Brno a o dva dny později zavítá do Plzně. Pokračovat bude přes Mladou Boleslav (11. listopadu), Krnov (17. listopadu) a českou šňůru zakončí ve Vysokém Mýtě (18. listopadu). Slovenské publikum se může těšit na koncerty v Bratislavě (23. listopadu) a Novém Mestě nad Váhom (24. listopadu), přičemž tour bude zakončena v Košicích (25. listopadu).

V novém klipu vystoupí hvězdní hosté

Xindl X v posledních měsících pracuje na nové desce, která spatří světlo světa v příštím roce. Jednou z prvních vlaštovek z očekávané novinky je písnička Černý stíny. Videoklip má sice premiéru 29. září, ovšem v reportáži můžete mezi prvními již zhlédnout ochutnávku. Ve vizuálnímu doprovodu ke skladbě si mimo jiné zahrála i herečka Veronika Kubařová či herec Matouš Ruml.

„Když mi Verča Kubařová říkala, že ji hodně baví moje písničky, měl jsem vážně radost. Pořád jsem hledal správný nápad na klip, kde by si mohla střihnout roli, a když už jsem měl něco vymyšleného, zapnu televizi a tam ji vidím ve videoklipu Marka Ztraceného,“ popsal začátky spolupráce se známou herečkou zpěvák.

Musel tedy prý chvíli počkat, aby nový počin divákům nepřipadal jako vykrádání kolegy z branže. „Teď si ale říkám, že kdybych to nepropálil, tak na to všichni už stejně zapomněli. Teď to zase vypadá, že vážně opisuju,“ řekl pobaveně.

Zpěvák je rovněž vděčný za to, že mu do klipu přispěl herecky i Matouš Ruml. „On už sice v jednom mém videoklipu hrál, takže porušuju pravidlo, že nebudu mít nikoho vícekrát ve videu, ale je pravda, že se objevil už v těch prvních. Bylo to k písni Dysgrafik, ale tam byl tak důkladně namaskovaný, že ho stejně nikdo nepoznal,“ dodal Xindl X s tím, že Ruml vystoupí v novince bez líčidel a „ve své skutečné tváři“.

Ukázky z nového klipu Xindla X si můžete pustit v úvodním videu článku.

Tagy: