Z kontejneru v Brně trčely nohy, vyděsily kolemjdoucí. Nikdo od něj neměl klíče

Strážníci z Brna vysvobozovali muže z kontejneru na textil.

Muž v Brně se zasekl v kontejneru

Nohy trčící ven z kontejneru vyděsily kolemjdoucí v Brně-Líšni. K nešťastníkovi, který vlezl do sběrné nádoby a zasekl se uvnitř, proto zavolali strážníky. Když k nim z boxu promluvil hlas a prosil o pomoc, bylo jasno. Strážníci na nic nečekali a snažili se muže vysvobodit, jenže od kontejneru neměl nikdo klíče.

Když lezete tam, kam nemáte, musíte počítat s tím, že se možná nedostanete ven. Přesně to se stalo 26letému muži, který vlezl do kontejneru na textil. Nakonec mu nezbylo nic jiného, než prosit o pomoc.

„Strážníci zatelefonovali do nadace, která kontejner provozuje, tam se ale dozvěděli, že v Brně ani okolí není nikdo, kdo by ho mohl odemknout. Zároveň ale získali souhlas k tomu, aby ho otevřeli silou,“ popsal mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem.

I pro velmi zkušené strážníky, kteří otevírají několik bytů do roka, však bylo náročné se do kontejneru dostat. „Když se jim to podařilo, překvapilo je, že uvnitř našli velmi usměvavého muže,“ doplnil Ghanem.

„Na to, že se tady s vámi dost dřeme, máte dobrou náladu. Tak doufám, že máte nachystané doklady,“ je slyšet jeden ze strážníků na zveřejněném záznamu z akce. Zachráněný muž doklad neměl, dobrá nálada ho ale neopustila ani ve chvíli, kdy mu strážníci oznámili, že případ předají správnímu orgánu k dořešení.

Úředníky teď bude muset věrohodně přesvědčit, že věci, které jsou určené nadačnímu fondu, rozhodně ukrást nechtěl a do kontejneru spadl omylem.

Tagy: