Z kryptoměn se stává daleko více platidlo než spekulativní nástroj, říká expert

Marián Bonk

Interview PLUS (8)

Jak se daří v současné době obchodům s digitální měnou? Hostem pořadu Interview PLUS byl obchodní ředitel společnosti Platon Life Marián Bonk. Platon Life v oblasti digitálních měn působí od roku 2017.

Ani v období koronavirové pandemie či současné ekonomické krize neklesl zájem lidí o obchodování v digitálních měnách. Společnost Platon Life hlásí stabilní poptávku klientů i přes okolnosti, které se nyní dějí.

„Dokonce je u nás možnost budoucího pozitivnějšího vývoje v krátkém období. Z kryptoměn se stává daleko více platidlo než jen spekulativní nástroj. Lidé začínají hledat příležitosti, jak se v tomto odvětví realizovat. Na to my živě reagujeme a cílíme,“ vysvětlil v pořadu Interview PLUS obchodní ředitel Platon Life Marián Bonk. Podle něj se o kryptoměny začíná stále více zajímat i starší generace.

Platon Life má vlastní digitální měnu z názvem PlatonCoin. Ta je obchodovaná na veřejných trzích. „V praxi se snažíme vybudovat komplexní systém, v rámci kterého budou moci obyčejní lidé i firmy tuto kryptoměnu využívat jako platidlo pro běžné zboží a služby, což už se nyní na poměrně vysoké úrovni děje,“ zmínil Bonk.

Platon Life označil za technologicky i finančně zaměřenou společnost, která hledá spolupracovníky. „Lidé, kteří mají zkušenosti z finančního či bankovního sektoru nebo z pojišťoven, jsou u nás vítáni. Propojení klasické ekonomiky s kryptosvětem je něco, v čem je pak aktivně školíme. Nejčastějšími zájemci jsou ti, kteří se zajímají čistě o obchod,“ dodal.

Platon Life je původně česká společnost s pobočkami v Praze, Brně a Ostravě. V oblasti digitálních měn působí od roku 2017. Nyní se další pobočky nacházejí například v Dubaji, Londýně či ve Varšavě.

Tagy:
Londýn Varšava Brno Dubaj Ostrava byznys podnikání Interview peníze kryptoměna Praha kryptoměny Interview PLUS Platon Life Marián Bonk