Ceny za odtah auta se zvyšují. V Olomouci mají zvláštnost, provinilec může platit dvakrát

Částky za odtah vozidla se v některých městech zvýší.

Ceny za odtah auta se zvyšují

Stačí špatně zaparkovat a řidiči se nedoplatí. Odtah může stát i tisíce korun, ceny se znatelně zvyšují. Například Brno sazby zvedlo dvojnásobně a ke stejnému kroku se chystá od září i Praha, kde odtah vyjde minimálně na 4 300 korun. Štáby CNN Prima NEWS zjišťovaly situaci i v dalších městech.

Nepřeparkování auta při blokovém čištění se řidičům v Brně prodraží. Za odtah se zaplatí od letošního roku více než dvojnásobek. „Ceny za odtahy vozidel při blokových čištěních se neměnily od roku 2012, proto město Brno přistoupilo od 1. ledna letošního roku ke zvýšení cen odtahů na 3 500 korun,“ řekl provozní ředitel Brněnské komunikace Jan Klištinec.

ČTĚTE TAKÉ: V části Starého Města začne opět platit noční zákaz vjezdu. Pražský magistrát to může zrušit

Také pražští řidiči, kterým město nechá odtáhnout auto, si od září razantně připlatí. Hlavní město totiž zvedá ceny odtahů, a to na dvojnásobek. Platba za standardní odtah se zvýší z nynějších 1 900 na 3 800 korun. Za jeden den na odstavném parkovišti pak lidé v metropoli zaplatí dalších 500 korun.

V Olomouci se poplatek za odtah vozidla platí ve dvou různých režimech. Krátkodobý odtah, kdy auto například překáží blokovému čištění, stojí 2 900, nově ale po pominutí zákonných důvodů pro odtah musí město vrátit auto na jeho původní místo. A onu částku 2 900 tak řidiči zaplatí hned dvakrát.

Ve Zlíně se neodtahují auta kvůli špatnému parkování, ale pouze v případě propadlé STK. Poplatky za odtah oproti loňsku mírně podražily.  „A to o 100 korun na celkovou částku 3 630 korun. Navíc se platí poplatek za odtažené vozidlo na parkovišti technických služeb Zlín a ta částka je 69 korun za den,“ řekl mluvčí Magistrátu města Zlín Tomáš Melzer.

V Ostravě lidé zaplatí za odtah auta 1 500 korun. Připlatí si ale za stání na odtahovém parkovišti. Za ostrahu vozidla za každý den zaplatí 200 korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jízdné zdarma od 80 let? Takových výhod se ani nedožijeme, zlobí se senioři na Zlínsku

Tagy:
doprava Brno Ostrava Zlín Olomouc Zlínský kraj Praha Pražský magistrát Staré Město pražské produkty a služby ekonomika, obchod a finance Brněnské komunikace a.s.