Za přírodou i za odpočinkem: V Pytloun Wellness Hotel Harrachov budete jako doma

Brána do Krkonoš, i tak se někdy přezdívá Harrachovu, horskému středisku ve východní části našeho nejvyššího pohoří. Vyrazit sem můžete v kterémkoliv ročním období a vždycky si zdejší pobyt užijete - kromě vycházek do horských strání nebo lyžování jsou tu hned čtyři muzea nebo nejstarší fungující sklárna na světě. A pokud se rádi necháváte rozmazlovat, máme pro vás i tip, kde se nechat ubytovat.

Mumlavské vodopády, harrachovské turistické lákadlo číslo jedna. Kdo je neviděl, jako by v Harrachově nikdy nebyl. Voda tady padá z výšky deseti metrů, průtokem i šířkou jsou to největší vodopády v Krkonoších. Z rušné části horského střediska se sem přitom dostanete příjemnou procházkou, která nezabere ani půl hodiny. Tipy na další výlety dostanete v infocentru v budově radnice, dozvíte se tu navíc i to, jak za zažitky ušetřit. „Nabízíme našim klientům Harrachov Card, což je harrachovská karta, kde umožňujeme různé slevy, ať už na vstupy do různých atrakcí, restaurací a podobně,“ říká v pořadu Prima Česko Martina Šmídová, vedoucí Informačního centra Harrachov.

Se sněhem nebo bez, v Harrachově je vždycky co dělat!

Harrachov je samozřejmě jedním z nejoblíbenějších středisek pro lyžaře. Ať už na sjezdovkách, nebo na běžkách si to tady maximálně užijete, a když budete mít štěstí, uvidíte i skokany na lyžích přímo v akci. Ačkoli proslavený mamutí můstek na svou někdejší slávu bohužel už jen vzpomíná. Ale i když není sníh, je tady rozhodně co dělat. „Máme tady čtyři muzea, je to vlastně lyžařské muzeum, muzeum skla, hornické muzeum a lesní muzeum Šindelka, které provozuje Krkonošský národní park, potom tady máme sklárnu, kde jsou možné exkurze, je zde pivovar, pivní lázně,“ uvádí Martina Šmídová.

ČTĚTE TAKÉ: Po chvíli byl rád, že se dostal ven. Liberecký reportér prošel výcvikem hasičů

Jednoduše, je toho tady tolik, že za jeden den to rozhodně nestihnete. I po náročné horské túře se ale můžete cítit jako v bavlnce. Třeba Pytloun Wellness Hotel Harrachov má strategickou polohu, stranou od rušného centra, ale ne zase příliš daleko, a hlavně přímo u turistických stezek vedoucích na vrcholky Krkonoš.

„Harrachov vždycky byly takovými vzdušnými lázněmi, je tady čerstvý vzduch, je to na konci světa, jsme osm set metrů nad mořem, máme svého jelena, který nám sem chodí každé ráno okusovat keře, jmenuje se Oliver, ta příroda okolo, to si myslím, že je to hlavní, hlavním tématem není přijet do hotelu, ale přijet za tou přírodou, odpočinout si a samozřejmě ten hotel tomu dává něco navíc a to je třeba ten wellness zaplavat si v bazénu, skočit ze sauny do toho biotopu,“ říká majitel sítě Pytloun Hotels Lukáš Pytloun.

Jaké to je ponořit se do chladné vody průzračného jezírka, dobře ví Markéta Sattlerová, která do Harrachova právě do tohoto hotelu jezdí odpočívat pravidelně. „Jezdím sem tak pětkrát do roka s rodinou v létě i v zimě... Lyžujeme tamhle naproti hotelu hned, wellness super, když se člověk prohřeje v sauně, tak si může skočit tady do ledárny,“ libuje si jedna z pravidelných návštěvnic.

Blaho pro tělo i duši

Na první pohled je jasné, proč má tenhle hotel wellness přímo v názvu, z rozžhavené sauny koukáte ven na okolní lesy, plavat se dá nejen v ledové venkovní vodě, ale i ve vnitřním bazénu. Hoteloví hosté to tady mají v ceně, ale šanci mají i ostatní. „Nemusí využívat wellness pouze naši hosté, může přijít i kdokoliv z okolí, součástí hotelu je i dvoupatrový dětský koutek, takže i v době špatného počasí je tady vyžití veliké, máme tady kulečník, máme tady stolní tenis, takže zábavu si najde určitě každý,“ ručí za pestrou nabídku aktivit generální ředitelka Pytloun Wellness Hotel Harrachov, Kateřina Šmolíková.

Ale když je krásně jako v den našeho natáčení, byl by hřích zůstávat pod střechou. Místní personál vám poradí, kam vyrazit. Zaměstnanci hotelu totiž do hor ve volném čase vyrážejí taky.

„My to, co přesně nabízíme pro naše klienty, tak to si sami vyzkoušíme a rádi, protože si potřebujeme odpočinout, takže Mumlavské vodopády, Dvoračky, Čertova hora, to všechno je potřeba projít, abychom věděli, co máme lidem doporučovat, někteří dojdou až na Sněžku, je to odsud opravdu brána do Krkonoš, jsme úplně na konci Harrachova, takže příroda tak, jak má být,“ zaručuje spokojenost Jitka Stützová, ředitelka Pytloun Wellness Hotel Harrachov.

Znavené tělo si pak zaslouží třeba pořádnou thajskou masáž a odměnou za ušlapané kilometry může být i výborná večeře v místní restauraci. Tak co, zaujal vás Harrachov?

Tagy:
příroda muzeum hotel Krkonoše sauna wellness Harrachov volný čas Česko Komerční sdělení Prima Česko vodopád produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas cestovní ruch a volnočasový průmysl cestování a turismus komerční sdělení