Poslal kulku Babišové, pak si podřezal žíly. Úspěšný vědec žil v luxusním mrakodrapu

Nechtěl, aby se Andrej Babiš (ANO) stal prezidentem, a sebevraždu plánoval delší dobu. Tak popisují známí úspěšného biochemika Davida S., který je podle informací webu iDnes autorem výhrůžného dopisu s nábojnicí pro Moniku Babišovou. Poté, co vzkaz manželce politika poslal, si podřezat žíly. Údajně ho trápily zdravotní komplikace a rodinné problémy.

Dopis s přiloženou nábojnicí měl biochemik podle informací webu iDNES sepsat a adresovat Monice Babišové v jednom z nejluxusnějších brněnských domů AZ Tower, který je zároveň nejvyšším mrakodrapem v Česku. Byt v této budově 49letý muž s manželkou koupil a spolu s dcerami v něm bydleli.

„Byl po transplantaci, chodil s kyslíkovou bombou pod paží. Dlouho jsem ho neviděl a minulý týden jsem se dozvěděl, že umřel. V pondělí tady byla spousta sanitek, hasiči, policisté. Přijeli někdy v půl šesté, v osm pak odváželi tělo. Prý ho opustila manželka,“ popsal recepční AZ Tower.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATBabiš našel obětní beránky. Možná změní image, míní politolog o konci Prchala a dalších

Jak se následně mělo ukázat, muž po sepsání výhrůžného vzkazu ukončil svůj život podřezáním žil. Sousedé z brněnské čtvrti Tuřany, kde dříve David S. bydlel, si jeho jednání nedokážou vysvětlit. „Byl to normální soused,“ konstatovali. Podle informací novinářů MF DNES biochemik nesouhlasil s tím, aby se Babiš stal prezidentem. Sebevraždu přitom prý plánoval delší dobu.

Kromě dopisu pro expremiérovu manželku napsal další, který adresoval strážcům zákona. V něm se přiznal, že právě on je odesílatelem výhrůžného vzkazu s nábojnicí. Věděl, že pokud na něj policisté přijdou, bude již po smrti. Až do svého skonu byl úspěšným a uznávaným expertem. V minulosti působil v profitových firmách, publikoval odborné texty a byl garantem závěrečných prací studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

O odloženém vyšetřování zaslané nábojnice informovali policisté 1. února. „Případ výhružného dopisu s nábojem odeslaným z Brna, který obdržela manželka pana Babiše, jsme na základě výsledků znaleckých zkoumání zajištěných důkazů objasnili. Můžeme také konstatovat, že se nejednalo o ostrý náboj,“ uvedla policie. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že motivem sebevraždy byly osobní a zdravotní problémy.

Tagy: