Záběry drtivého ukrajinského úderu HIMARS. Raketomet zničil ruské vozidlo i s celou budovou

Dělostřelecký raketový systém HIMARS

Záběry kombinovaného ukrajinského úderu na ruské okupanty

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda provedla drtivý útok na ruské vojáky v okolí Doněcku. Díky obávanému salvovému raketometu HIMARS se obráncům povedlo zničit protiletadlový raketový komplet Tor. S ním vyletěla do vzduchu i budova, v níž se nacházel. Druhý ukrajinský úder mířil na okupantský konvoj tanků, dalších obrněnců a motorek. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Naši operátoři bezpilotních letounů prohlédli oblast v Doněcku. Objevili tam ruský protiletadlový raketový komplet Tor. HIMARS okamžitě zasáhl jeho pozici,“ uvedla ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech je skutečně vidět ruský systém protivzdušné obrany 9K330 Tor, který okupanti v Doněcké oblasti přesouvali do budovy. Ani přístřeší však stroj sovětské výroby nezachránilo. Salvový raketomet HIMARS srovnal se zemí celou budovu.

Druhý ukrajinský úder mířil na ruský konvoj složený z tanků, dalších obrněnců a motorek. Ze zveřejněného videa je patrné, že okupanty útok dokonale zaskočil.

„Ruští ‚kamikadze‘ motocyklisté, spálené nepřátelské tanky a zmrzačení okupanti. Další pokusy nepřítele prorazit naši obranu opět selhaly. Putinova ‚speciální operace‘ probíhá striktně podle plánu – podle plánu našich výsadkářů,“ glosovala 79. brigáda.

DALŠÍ VIDEO: Záběry výbuchů a amerického obrněnce v akci. Kosíme ruský výsadek, komentují Ukrajinci

Tagy:
válka budova Ukrajina výbuch exploze Rusko Donbas Doněck protivzdušná obrana dělostřelectvo Doněcká oblast salvový raketomet HIMARS Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda 9K330 Tor